Scarlett Johansson és Jonathan Bailey a fűben lapulva figyel a Jurassic World 4 első hivatalos fotóján

Scarlett Johansson és Jonathan Bailey a fűben lapulva figyel a Jurassic World 4 első hivatalos fotóján

Az első hivatalos fotókkal együtt a címet és a szinopszist is megkaptuk végre.

Jurassic World Rebirth (Jurassic World Újjászületés) címmel érkezik a mozikba a Jurassic World soron következő, negyedik része, amely rebootolna fogja a dinoszauruszos franchise-t, vagyis egy teljesen új sztorira számíthatunk majd, de erről majd később. Nagy valószínűséggel egyetlen eredeti színész sem tér vissza az új részben, sztárokból azonban így sem lesz hiány: Jonathan BaileyManuel Garcia-RulfoRupert Friend, Mahershala Ali, Béchir Sylvain is szerepelni fog az új filmben, de a produkció legnagyobb húzóneve kétségkívül Scarlett Johansson lesz, aki azt nyilatkozta, hogy egy álma teljesült azzal, hogy szerepelhet a dinós franchise-ban.

A hivatalos cím mellett a Universal Pictures az első fotókról is lerántotta a leplet. Az egyiken Scarlett Johannson és Jonathan Bailey karakterei láthatók a fűben lapulva, amint feltehetően a dinoszauruszokat figyelik. A másik fotó Mahershala Alit ábrázolja, miközben meglehetősen rémült arcot vág. Kaptunk továbbá egy nyúlfarknyi kedvcsinálót is a filmhez, amely az ikonikus logót mutatja be, de a hangulatos filmzene is először csendül fel a háttérben. 

Ami a sztorit illeti, végre megtudtuk azt is, hogy a film öt évvel a 2022-es Jurassic World: Világuralom eseményei után játszódik, amikorra világossá vált, hogy „a bolygó ökológiája nagyrészt barátságtalan a dinoszauruszok számára”. A leírás szerint a megmaradt őslények mostanra elszigetelt környezetben élnek az Egyenlítő könyékén, ahol hasonló a klíma ahhoz, mint amilyen az egykor virágzó környezetük esetében is volt. A trópusi bioszférában a három legkolosszálisabb lényben pedig ott van a kulcs egy olyan gyógyszerhez, amely életmentő lehet az emberiség számára.

A történetben Johansson egy művelet szakértőjét, Zora Bennettet játssza, akit arra szerződtettek, hogy egy képzett csapat vezetője legyen egy szigorúan titkos küldetésben, amelynek célja, hogy DNS-t nyerjenek ki a világ három legnagyobb dinoszauruszából. Zora művelete azonban akaratlanul is összefonódik egy civil család ügyével, akiknek a hajóját felborították a fosztogató vízi dinók, és mindannyian egy szigeten rekednek, ahol baljós, megrázó felfedezést tesznek, amelyet évtizedekig elrejtettek a világ szeme elől. 

A dinoszuruszos franchise legújabb részét Gareth Edwards rendezte, a történetet pedig David Koepp vetette papírra, aki a Jurassic Park első és második részét is jegyzi. A Jurassic World Rebirth 2025. július 3-án érkezik a hazai mozikba.

Kövess Minket!



Gamer szótár