Milyen egy jól összeállított LinkedIn profil?

Milyen egy jól összeállított LinkedIn profil?

A LinkedIn nem álláskereső portál és nem is közösségi média felület, közben meg mégis mindkettő egyszerre. Egy olyan platform, ahol szakmai kapcsolatok születhetnek, lehetőségeket találhatsz, és megmutathatod szakmai egyediségedet. 

Egy jól megtervezett profil komoly előnyt jelenthet a karriered építésében, hiszen a HR szakemberek és a toborzók gyakran a LinkedInen keresztül kutatnak potenciális jelölteket.

A Bluebird az IT fejvadász cég pl. gyakran alkalmazza a LinkedIn felületét, hogy adatbázisát gyarapítsa. Miért ne hanálnád ki te is ezt a lehetőséget? Hiszen néhány óra ráfordítással kialakíthatsz egy olyan felületet, ami a szakmaiságodat 100%-ban tükrözi. Íme néhány ötlet, hogy kivitelezhető ez a folyamat.

Professzionális képek és figyelemfelkeltő headline

Egy jó profilkép és borítókép megadása kötelező elem. A profilfotó legyen jól látható és valós. A borítókép pedig tükrözze a szakterületedet, lehetőleg olyan elemeket tartalmazzon, amelyek azonnal közvetítik szakmai identitásodat.

A fejlécnek egyedinek és figyelemfelkeltőnek kell lennie. Több típusa lehet, kulcsszó, ami illeszkedik a szakterületedhez, vagy, hogy milyen értéket tudsz adni és végül a személyes brand. Például, ha sportmarketinggel foglalkozol, kulcsszó lehet a marketing, sport, sports photographer/creative content creator. 

Az „About” rész kitöltése és a tapasztalatok bemutatása

Az összefoglalóban gyors képet kell adnod a szakmai hátteredről, és arról, hogy miben vagy a legjobb. Fogalmazd meg röviden és tömören a karriered főbb állomásait, a célokat, amiket el szeretnél érni. Ne feledd, a kulcsszavak használata itt is fontos, hiszen ezek segítik a profilod megtalálását. Részletezd a korábbi munkahelyeken szerzett tapasztalataidat, mutasd be a projekteket, amelyekben részt vettél, és említs meg minden releváns publikációt.

Személyre szabott LinkedIn URL címeddel professzionálisabb benyomást kelthetsz, beleteheted önéletrazodba és névjegykártyádba.

Ajánlások kérése

Kérj ajánlásokat korábbi munkatársaktól, főnököktől, ügyfelektől. A skillek meghatározása során válaszd ki azokat a készségeket, amelyek a leginkább jellemzőek rád, és amiket kollégáid is megerősíthetnek.

Aktív közösségi élet

Írj szakmai cikkeket, légy aktív különböző csoportokban, reagálj a posztokra. Ezzel nemcsak a láthatóságod nő, henem szakmai hitelességed is erősödik. Videók, prezentációk és infografikák megosztásával még inkább kifejezheted szakmai tudásod.

Gondolj csak bele, ahogy egy maratoni futó felkészül a versenyre: minden egyes edzés, táplálkozás, pihenés hozzájárul a cél eléréséhez. Ugyanígy, minden egyes részlet a LinkedIn profilodon is számít, ha a karriered "versenyében" a legjobb helyezést szeretnéd elérni.

Egy jól megtervezett LinkedIn profil tehát megkönnyítheti a karrierépítést, emellett jelentős előnnyel vehetsz részt a munkaerőpiaci versenyben. Legyél aktív, tükrözd szakmai tudásod és használd ki a platform adta lehetőségeket!

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - Fedezzük fel a szagtalan főzést plazmaszűrő alkalmazásával!

A szagtalan főzés legtökéletesebb megoldása a páraelszívókban elhelyezett plazmaszűrő. Ezek a szűrők a levegőt tisztítják, javítják annak minőségét, sőt az allergén anyagokat, polleneket, penészt, poratkákat, vírusokat és baktériumokat eltávolítják, mindezt vegyi adalékanyagok nélkül.

Üzlet - Mire lesz szüksége a gondtalan medencézéshez?

Egy medence építése, kialakítása sokkal összetettebb dolog, mint azt elsőre gondolhatná. A medence üzemeltetése nem merül ki abban, hogy telepítik és feltöltik vízzel. Számos egyéb kiegészítő kellékre lesz még szükség ahhoz, hogy tényleg élvezni tudja a medencézés adta örömöket.