Micimackó után megjelent a kegyetlen Mickey egérről szóló horrorfilm is

Micimackó után megjelent a kegyetlen Mickey egérről szóló horrorfilm is

Úgy tűnik, hogy a kedves kis mesefigurákból félelmetes gyilkológépek válnak.

Van jó pár ikonikus karaktere a Disney-nek, de egy valaki valószínűleg mindenki felett áll. Ő nem más, mint Mickey egér, akit már megannyi rajzfilmben és animációs sorozatban fel lehetett fedezni, most viszont egy új műfajban kapott lehetőséget. Mily meglepő módon, egy élőszereplős horrorfilmet építette a legendás szereplő köré, és a jó hír, hogy a Mickey's mouse trap már megjelent digitális formában. Mindössze két hónappal azután történt mindez, hogy a Disney hivatalosan is elvesztette a Steamboat Willie jogait. Az 1928-as rövidfilmből ismerhette meg a világ magát Mickey egeret, azonban az amerikai szerzői jogi törvények miatt a Steamboat Willie és a hozzá tartozó média 2024. január 1-jén váltak közkinccsé. Alig egy nappal később már meg is jelent a Mickey egér horrorfilm első előzetese is.

A történet főszereplője egy fiatal nő, Alex, barátaival egy játékteremben szeretné megünnepelni a 21. születésnapját, ám a buli hamar elmérgesedik, amikor egy Mickey egér maszkot viselő sorozatgyilkos csap le a társaságra. Meg kell találniuk a módját, hogy élve kijussanak a játékteremből. A sorban egyébként nem Mickey egér az első híres gyerekfigura, aki egy horrorfilmben hozhatja rá a frászt az emberekre, hiszen Micimackó és barátai például már két alkotáson is túl vannak – Micimackó: Vér és méz 1 & 2.

Az új produkciót 2024. január 1-jén jelentették be, de a forgatás valójában már 2023. júniusában elkezdődött, hat hónappal a hivatalos szerzői jogok lejárta előtt. Jamie Bailey, a Mickey's Mouse Trap rendezője elmondta, hogy ez a státusz csak a film megjelenési dátumára van hatással, a forgatásra nem. Ezért a számukra fontos dátum előtt teljes egészében elkészítették a projektet a megszokott módon, most pedig már publikálhatják a munkájuk gyümölcsét.

Ezeket olvastad már?

Bailey elismerte, hogy a Micimackó: Vér és méz volt számára a legnagyobb inspiráció, emellett rajong a Disney-filmek iránt. Úgy érezte egy horrorfilm a legjobb módja annak, hogy kifejezze az ikonikus karakter iránti szeretetét. Mickey egér egyébként egyike azon népszerű karaktereknek, akik a 2020-as években kerültek újra a köztudatba. Ez az új alkotás azonban kizárólag Mickey egér Steamboat Willie változatára koncentrál.

Kövess Minket!



Gamer szótár