30 kihagyhatatlan film és sorozat a Netflixről a perzselő és borongós őszi napokra

30 kihagyhatatlan film és sorozat a Netflixről a perzselő és borongós őszi napokra

A régi klasszikusoktól az újonnan befutott alkotásokig van itt minden, mi szem-szájnak ingere.

Néha nehéz elhinni vagy talán fura belegondolni, hogy a Netflix már 2007-ben az útjára indult, hiszen akkoriban még nagyon gyerekcipőben járt az internetes világ, de persze nem is ez volt az elsőszámú célpontja akkoriban még a cégnek. Mindenesetre az elmúlt majdnem másfél két évtized bőven elegendő volt, hogy megváltozzon a film- és tévéfogyasztás arculata. Amikor bevezették az akkoriban forradalminak mondható postai úton történő kölcsönzési szolgáltatást, a Netflixnek olyan vállalkozásokkal kellett versenybe szállnia, mint a mozik, a Blockbuster, sőt még a Tower Video is. Ezek közül néhányan megbuktak, de a Netflix kitartott és tovább bővítette könyvtárát, valamint befolyását.

Az eredeti sorozatok és játékfilmek kincsesbányáján túlmenően a streamingplatform mára már széles kínálattal rendelkezik, legyen szó a kiváló új és régi alkotásokról. A platformon található címek puszta mennyisége – és az oldal nem éppen ideális felülete – miatt nehéz feladat lehet ott egy igazán jó filmet találni. Ennek apropóján, és mert az ősz is beköszöntött, ámbár a nyári hőség még mindig tombol, de előfordulhat, hogy hamarosan akadnak olyan esték vagy hétvégék, amikor az ember nem tehet mást, minthogy bekuckózik a nappalijába és a távirányítóért nyúl, kellemes időtöltés reményében.

Összeszedtünk 30 olyan filmet és sorozatot, aminek érdemes lehet egy esélyt adni, vagy azért, mert igazi régi klasszikusról van szó, vagy, mert olyan újdonság, amiből új kedvenc válhat.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez – 30 remekmű a Netflixről:


Amerikai pszichó | American Psycho (2000): imdb pontszám: 7.6 / Rotten Tomatoes nézői értékelés: 85%

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár