Minden, amit tudnod kell a 2024-es LoL vb-ről, a Worldsről

Minden, amit tudnod kell a 2024-es LoL vb-ről, a Worldsről

Az év legnagyobb és legfontosabb LoL versenyéig már csak két hét van hátra.

Minden idéző tekintete hamarosan Berlinre, Párizsra és Londonra szegeződik, ugyanis ebben a három városban bonyolítják le a 2024-es League of Legends-világbajnokság, a Worlds mérkőzéseit. A formátum változatlan maradt, így a jól ismert formulákat lehet majd élőben, magyarul követni az esport2tv Twitch csatornán és az Esport1 YouTube-on. A parázs összecsapások mellett több dolog színesíti majd a következő heteket és hónapokat: Viego Worlds skinje, a várva várt Worlds 24 Box, az Event Pass, valamint egy közkedvelt LTM, az Ultimate Spellbook visszatérése.

Worlds 24 fő eseményének hivatalos menetrendje

Először a Play-Inbe jutott csapatoknak lehet drukkolni, majd onnan a négy legjobb továbbjut a svájci szakaszba, hogy a célegyenesben a szokásos egyenes kieséses rendszerben dőljön el a bajnoki cím sorsa.

  • Szeptember 25-én startol a Play-In, az első párosítások: MAD Lions KOI vs Viking Esports, PSG Talon vs paiN Gaming, GAM Esports vs SoftBank HAWKS és 100 Thieves vs Movistar R7
  • Szeptember 29-én lezárul a Play-In, négy csapat továbbjut a Swiss Stage-be, a svájci szakaszba.
  • Október 3-7. és 10-13. között továbbra is maradnak a játékosok Berlinben, de a 16-os mezőnyből csak 8-an "maradnak életben": A Play-In legjobbjai mellett a főbb szerepekben olyan gigászok sorakoznak fel, mint a T1, Gen.G, Bilibili Gaming, G2 Esports, FlyQuest, Top Esports, Fnatic, Team Liquid, LNG Esports, Weibo Gaming és az újonnan megkoronázott LCK-bajnok, Hanwha Life.
  • Október 17-20. között irány Párizs, ahol már a negyeddöntők következnek. Október 26-án és 27-én elődöntőket rendeznek a francia fővárosban, végig egyenes kieséssel és Bo5-ös szériákkal.
  • November 2-án London, azon belül is a The O2 Arena kerül a reflektorfénybe, itt koronázzák majd meg a Worlds 2024 királyait.

Worlds 24-hez kapcsolódó egyéb fontos időpontok

  • Szeptember 18-24. között lehet számolgatni, indul a Pick'em és a Crystal Ball. Értékes nyeremények várnak azokra, akik helyesen tippelik meg a meccsek kimenetelét és az egyes kategóriák győzteseit.
  • Szeptember 24-én hivatalosan leleplezik az esemény himnuszát. A pletykák szerint az Anthemért az a Linkin Park lesz a felelős (a Heavy in the Crown című dallal), amely bandában bemutatták az új énekest, Emily Armstrongot.
  • Szeptember 25-én landol a szervereken a 14.19-es frissítés, ami beemeli a LoL-ba a Worlds 2024 Viego skint, a Worlds 2024 Event Passt, az új Fright Night skineket, valamint az Ultimate Spellbook limitált ideig elérhető játékmód.
  • Október 23-án érkezik a 14.21-es patch, ami újabb skinekkel örvendezteti meg a játékosokat.
  • Október 31-én Londonban hatalmas rajongói fesztivált rendeznek, ha van lehetőséged, akkor mindenképp látogass ki.

Végül, de nem utolsó sorban kiszivárgott, hogy mennyibe kerül és mit rejt majd a Worlds 24 Unlocked Box.

  • A dobozban ott lapul egy Lux bábu, egy Championship Baron plüssfigura, HyperX Keycap szett, HyperX egéralátét és Worlds 2024 pinek. Emellett a LoL-ban megkapod a Worlds 2024 Passt, a Worlds 2024 Viego skint, egy Unvaulted Worlds skint, egy Um What? ikont, valamint az Oh My Emote és az "It's Mine" Mercedes-Benz hangulatjeleket. Ezért a csomagért 99 dollárt kér a Riot Games, ami kifejezetten alacsonynak számít, ha belegondolsz abba, hogy egy plüss 30-40 dollár között mozog a hivatalos merch boltban.

Képek forrása: Riot Games

Kövess Minket!



Gamer szótár