A Coca-Cola és a Pepsi háborúzik Judd Apatow és Steven Spielberg új filmjében

A Coca-Cola és a Pepsi háborúzik Judd Apatow és Steven Spielberg új filmjében

A Sony égisze alatt készülő Cola Wars (Kóla-háborúk) a Coca-Cola és a Pepsi kiélezett küzdelmét mutatja be.

Bár a kóla egy John Stith Pemberton nevű gyógyszerész laborjában született meg, és nem üdítőként, hanem gyomorbántalmakra szolgált, Asa Griggs Candler üzletember fantáziát látott a receptben, így 1896-ban megalapította a The Coca-Cola Companyt. Igen ám, de időközben egy másik gyógyszerész, Caleb Bradham is elkezdett kísérletezni egy hasonló italon, ez volt a Brad’s Drink, amely később a Pepsi-Cola nevet kapta.

Minden idők legnépszerűbb és legnagyobb számban értékesített itala, a Coca-Cola és az örök második Pepsi csap össze a Sony új filmjében, amelyet a népszerű vígjátékairól (Felkoppintva, 40 és annyi, 40 éves szűz, Staten Island királya) ismert Judd Apatow rendez - számolt be a Deadline. Apatow társa a projektben pedig nem más, mint a legendás Steven Spielberg, aki Amblin Entertainment produkciós cégén keresztül veszi ki a részét a munkálatokból. Forgatókönyvíróként Ben Queen és Jason Shuman működik közre, akik az Apple TV+ Acapulco című sorozatának társszerzői voltak, valamint producerként működtek közre az HBO elkaszált Győzelmi sorozat szériájában.

Egy, a projektet ismerő bennfentes szerint a Cola Wars munkálatai egyelőre gyerekcipőben járnak, vagyis az üdítő italok nagy összecsapására várnunk kell még egy keveset. Bár hivatalos részletek egyelőre nem láttak napvilágot, az a hír járja, hogy a film Ben Affleck Air című, egyébként meglehetősen pozitív kritikát kapott művéhez hasonló lesz, amelyben egy cipő, a Nike's Air Jordan kapta a főszerepet. Úgy tudni, hogy a történet az 1980-as évekre fókuszál majd, amikor a Pepsi megszerezte a világ legnagyobb sztárját, Michael Jacksont, a Coca-Cola pedig pánikba esve eszeveszett kísérletezésekbe kezdett egy új recepttel, a New Coca ízeivel, ami végül akkora bukás lett, hogy voltak akik az utcára mentek azért, hogy visszaköveteljék a régi kólájukat. A 80’-as években tehát minden korábbinál kiélezettebb verseny alakult ki a két márka között, aminek még napjainkban sem került teljesen pont a végére. 

Borítókép forrása: Hans/Pixabay 

Kövess Minket!



Gamer szótár