A Constantine 2 producere fél elolvasni a forgatókönyvet

A Constantine 2 producere fél elolvasni a forgatókönyvet

Elkészült a forgatókönyv a Constantine 2-höz, amelyben sokak örömére Keanu Reeves visszatér a címszerepben. 

2022 szeptemberében, mintegy 17 évvel az első film után zöld utat kapott a Constantine folytatása, egyúttal pedig azt a jó hírt is megkaptuk, hogy az eredeti film sztárja, Keanu Reeves is visszatér az önpusztító démonvadász szerepében. Kiderült továbbá az is, hogy Az éhezők viadala filmeket is jegyző Francis Lawrence ismét rendezőként fog tevékenykedni, aki ráadásul azt ígérte, hogy ezúttal nem követik majd el azt a hibát, mint az első rész esetében, és a folytatás kőkemény R-besorolású (18 karikás) produkció lesz.

Hogy a Constantine 2 mikor futhat be, azt egyelőre megtippelni sem lehet, mindenesetre adja magát a kérdés, hogy a várva várt második rész vajon egyike lesz azoknak a produkcióknak, amelyeket James Gunn új DC moziverzumának keretében indítanak el. Jó hír ugyanakkor, hogy már elkészültek a forgatókönyvvel, ami kapcsán a film producere, Lorenzo di Bonaventura is nyilatkozott nemrégiben. 

"Nézd, jelenleg a postaládámban van. Elég vicces, de félek elolvasni, mert annyira szeretném, hogy jó legyen. Valószínűleg a következő napokban majd megnézem, amikor repülőn leszek” – mondta di Bonaventura.

A forgatókönyvvel tehát már végeztek, a cselekmény azonban egyelőre hétpecsétes titok, vagyis megtippelni is nehéz, hogy miről fog szólni a folytatás. Tilda Swinton viszont, aki az első részben a történet főgonoszát, Gabriel arkangyalt alakította, korábban azt nyilatkozta, hogy nem túl valószínű, hogy visszatér a második részben, legalábbis akkoriban még nem kapott felkérést a szerepre.

A láncdohányos démonvadász, John Constantine Alan Moore, Steve Bissette és John Totleben köpönyegéből bújt elő, és a Swamp Thing című képregény 37. számában tűnt  fel elsőként 1985 júniusában. A karakter kezdetben mellékszereplő volt, de mivel igen hamar népszerűvé vált az olvasók körében, 1988-ban megkapta a saját képregényét Hellblazer címmel, amely a DC Vertigo leghosszabb ideig futó és legsikeresebb címe lett. A karakter azóta több alkalommal is feltűnt mozgóképen: a Keanu Reeves főszereplésével készült film mellett egy sorozat is érkezett 2014-ben szintén Constantine címmel, amelyben Matt Ryan alakította a címszereplőt – igaz, a széria nem ment túl jól, így mindössze egy évad után kaszát kapott. Tervben volt továbbá egy másik Constantine-sorozat is, amit a J. J. Abrams cége, a Bad Robot karolt volna fel, a projektet azonban végül kukázta az HBO - az ugyanakkor nem kizárt, hogy máshol még otthonra lelhet a széria. 

 Borítókép forrása: Warner 

Kövess Minket!



Gamer szótár