A nézők keresztülhúzhatják az Amazon terveit A hatalom gyűrűivel kapcsolatban

A nézők keresztülhúzhatják az Amazon terveit A hatalom gyűrűivel kapcsolatban

A sorozat nézettsége erős jelzés az Amazon felé, hogy talán fel kellene adniuk az eredeti elképzeléseiket.

Az Amazon Prime Video történetének talán legambiciózusabb projektje a majdnem egy milliárd dolláros költségvetésű eredeti Gyűrűk Ura sorozat, A hatalom gyűrűi (The Rings of Power), amelynek már elérhetővé vált a második évada. Elég gyorsan világossá vált egyébként, de ez újra megerősítést nyert, hogy a stúdió ötévados futamidővel számol a széria esetében. Azonban ahogy telik múlik az idő, egyre inkább úgy tűnik, hogy ez nem biztos, hogy megvalósul. A 2. évad valóban zöld utat kapott, de a rendelkezésre álló adatok alapján a nézettség nagymértékben visszaesett.

A számok egyszerűen borzalmasak. A Luminate, a nézettséget becslő cég szerint a 2. évad még a Netflixes True Crime sorozat legújabb, és leggyengébbre értékelt szériáját sem tudta lenyomni:

A Rings of Power 1. évadának 132 perces, dupla epizódos premierje 1,2 milliárd perc nézettséget hozott négy nap alatt. Míg a második szezon három részből álló, összesen 204 perces premierje mindössze 553,5 millió perces nézettséget generált ugyanennyi idő alatt. Ez kevesebb, mint a fele, ráadásul úgy, hogy eggyel több részt vetítettek le az első napon. Az Amazon természetesen nem közöl semmiféle adatot ezen a téren, csak egy saját Top 10-es listát kaptunk tőlük, ahol A hatalom gyűrűi jelenleg a The Boys felett áll, amelynek negyedik évada még július közepén ért véget.

Hogy egyértelmű legyen, ez nem normális. Még ha nem is várunk valamiféle Trónok harca szintű évről évre történő növekedést, a Sárkányok háza folytatása szintén nem úgy sült el, mint azt várták, de még mindig csak körülbelül 15%-kal esett vissza nézettségben.

Ezeket olvastad már?

Ezek után pedig nem vagyunk benne biztosak, hogy az Amazon hajlandó lesz teljes mértékben elkötelezni magát az öt évados terv mellett. Az első évad a Prime Video történetének legnézettebb premierje volt, de ha ezek a számok tovább zuhannak, akkor vajon megéri még három évadon keresztül vergődniük, ahelyett, hogy idő előtt elkaszálnák vagy befejeznék?

Kövess Minket!



Gamer szótár