Neked is feltűnt? Carpenter és Ortega közös klipje tele van Jól áll neki a halál utalásokkal

Neked is feltűnt? Carpenter és Ortega közös klipje tele van Jól áll neki a halál utalásokkal

A Taste klipjében Sabrina Carpenter és Jenna Ortega összekap egy férfin, de a végén győz a csajkódex – akárcsak Robert Zemeckis kultklasszikusában, a Jól áll neki a halálban.

A Meryl Streep, Goldie Hawn és Bruce Willis főszereplésével készült fekete komédiát bizonyára senkinek sem kell bemutatni, ha mégis, akkor röviden a történet középpontjában két egymással rivalizáló nő áll, akik az örök fiatalság elixírjét bevetve igyekeznek ugyanazt a férfit magukba bolondítani, csakhogy akad egy kis probléma, a szernek ugyanis bőven vannak mellékhatásai.

Nagyjából ez a történet elevenedik meg Sabrina Carpenter nemrégiben debütált, Taste című klipjében is, amelyben a Beetlejuice 2 sztárja, Jenna Ortega asszisztál az énekesnőnek. A sztori szerint Carpenter és Ortega a legkülönfélébb módokon igyekszik átküldeni a másikat a túlvilágra egy férfi miatt, ami nem megy könnyen, mert mindketten halhatatlanok, a férfi azonban feldobja a talpát, a két nő pedig végül mosolyogva távozik a temetéséről. 

Az 1992-es klasszikus és a Carpenter-féle klip azonban nem csak alaptörténetében egyezik, utóbbiban konkrét jelenetek is visszaköszönnek Zemeckis filmjéből. Például amikor Ortega karaktere hasba lövi Carpentert, nos Meryl Streep karaktere gyakorlatilag ugyanerre a tettre vetemedik a filmben, sörétes puskával hasba lövi Goldie Hawnt, óriási lyukat ütve ezzel vetélytársa hasán. Egy másik, ehhez hasonló jelenet a filmből, amikor Streep egy kapával, Hawn pedig egy lapáttal esik neki a másiknak, utóbbinak pedig kisebb huza-vona után, de sikerül kitörnie ellenfele nyakát a kerti szerszámmal. A Taste-ben hasonló cselekmény bontakozik ki, ha nem is pont ugyanez: Carpenter egy voodoo baba segítségével igyekszik eltörni Ortega nyakát, hogy átküldje riválisát a túlvilágra.

Az egyik legfigyelemreméltóbb utalást azonban egyértelműen a klip végén találjuk. Csakúgy mint Streep és Hawn karakterei, Carpenter és Ortega is azzal fejezi be a történetet, hogy barátként hagyják ott a temetést, és azon a fickón élcelődnek, aki miatt korábban veszekedtek.

Bár a Taste egyértelműen Zemeckis nagy sikerű produkciójának átirata, más filmekből is inspirálódott. Ott van például Hitchcock Psychójának ikonikus zuhanyjelenete, de a ruhákon keresztül is üzentek a nézőknek: az Addams Familyből Debbie Jellinsky fehér ruhája, a Kill Billből pedig Elle Driver nővérkés szerelése is visszaköszön a klipben.

Borítókép forrása: Sabrina Carpenter/YouTube

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN