Történetének első női rendezőjét is megkaphatja a következő James Bond film?

Történetének első női rendezőjét is megkaphatja a következő James Bond film?

Zoe Saldana úgy tűnik új területen is megvillantaná a tudását.

Zoe Saldana az Avatartól A galaxis őrzői trilógián át, a Colombianán keresztül egészen az Adam-projektig elég sok akciófilmben szerepelt az elmúlt két évtizedben. Jól állnak neki ezek a szerepek, igazi vagány színésznő, de úgy tűnik ezt egy kicsit megunta, és kipróbálná magát másban is. Maradna ugyan a filmezésnél, de a kamera másik oldalán még nem ült, ezért egyre inkább vonzza ez az ötlet, hogy mi lenne ha egyszer csak neki adnának egy rendezői széket. Természetesen nem mást, mint egy akciófilmet szeretne dirigálni majd a [közel]jövőben, sőt úgy tűnik van egy specifikus franchise, amelyet kinézett magának:

„Még sosem láttam, hogy egy nő rendezett volna James Bond filmet. Tetszik az Equalizer [A védelmező] is. Nézem a krimisorozatokat, és, szóval, talán a jövőben. Mindig is vonzódtam a rablásokat feldolgozó témákhoz. A Heat [Szemtől szemben] egy olyan film, amit évente legalább egyszer megnézek, és kielemzem, ahogy Michael Mann egyszerűen összerakta az egészet, és amilyen alakításokat láthatunk benne... Szóval, szívesen belevágnék egy ilyen jellegű dologba.” – mondta Saldana a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon a Varietynek.

Még eltarthat egy ideig, mire Saldana ambíciói valóra válnak. Bár a színésznő már letudta az Avatar: Fire and Ash [Tűz és hamu] című filmben játszott szerepét, ezzel még nem végzett, hiszen James Cameron visszavárja a negyedik és ötödik részre is. Saldana ugyan nem kotyogott ki semmit a harmadik felvonásról, de azt elárulta, miért érzi különlegesnek az Avatar-filmeket.

„Az összes technológia, amit Jim használ [az Avatarban], lehetőséget ad az előadónak, hogy büszke legyen magára és elsőbbséget élvezzen. Nem kölcsönözzük a hangunkat. Nem csinálunk semmi ilyesmit. 2009-ben Jim, mint mindig, megelőzte a korát. Ő a szíve mélyén egy tudós, ezért olyan dolgokat alkot, amelyek megértéséhez az embereknek időre van szükségük. Nekem is ő segített rájönni, hogy ezzel nem kellene bajlódnom. És a nap végén nem számít, hogy az emberek megértik-e. Az Avatar örökké élni fog, és generációkon át inspirálja majd az embereket. Szóval ez az ő öröksége, és a legjobb az egészben, hogy én is részese vagyok ennek.”

Ezeket olvastad már?

Az Avatar: Fire and Ash 2025. december 19-én kerül a mozikba.

Kövess Minket!



Gamer szótár