A PVC lemez felhasználási módja

A PVC lemez felhasználási módja

Ipari környezetben számos helyzetben találkozhatunk PVC eszközökkel, kiegészítőkkel. Rengeteg előnnyel rendelkeznek a többi alapanyaghoz képest, amelyeket hasznosítani lehet a gyártásban. Ellenállóak, könnyen formázhatóak, univerzális felhasználást biztosítanak. Akár éttermekben is találkozhatunk velük.

Mire jó a PVC lemez?

Valószínűleg már mindenki látott olyan gyárat, éttermet vagy más épületet, ahol az egyes helyiségeket nem ajtóval választják el, hanem PVC szalagokat használnak. Ez csak egy a PVC rengeteg felhasználási módjai közül. Akár otthon is kihasználhatjuk az előnyeit. Tökéletes példa erre a DarTech Kft. PVC lemez kínálata. Az esetek döntő többségében asztalvédőként fogunk vele találkozni.

A háztartásokban és ipari körülmények között is egyaránt alkalmazzák. Kiváló a hőszigetelő tulajdonsága is, de térelválasztó is lehet belőle, ahogy azt az előző példák között említettük. A normál PVC lemez méterben és tekercsben is elérhető. Általában olyan nyílásokhoz használják, ahol nem folyamatos a közlekedés, nem halad át minden nap egy targonca az áruval egyik helyiségből a másikba, mivel sokkal nehezebb, mint a klasszikus szalagfüggöny. 

Asztal- és felületvédelemre bármikor nyugodtan alkalmazhatjuk. Az antisztatikus PVC lemez az egyik leggyakoribb választás, ha elektronikai üzemekben dolgozunk, de az antisztatikus védelmi előírásokat is hatékonyan tarthatjuk be egy ilyen kiegészítő alkalmazásával. A különböző berendezések, elektromos gépek feltöltődését, károsodását is megakadályozhatjuk a PVC lemezekkel. 

Cseppmintás változat is elérhető, ami teljesen csúszásmentes. A fémlemezekre is hasonlít megjelenésben, de hajlékonyabb, rugalmasabb és lágyabb. Az 5 cseppes a közkedvelt kialakítás, amit még a reklámiparban is használnak kiállításokhoz, bemutatótermekben, de a belsőépítészetben is szerepet kaphat.

Speciális helyzetekre is megtalálhatjuk a megfelelő változatot

Ilyen lehet például a fagyálló PVC lemez, ami kimagasló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Hűtőházakban használják a legtöbbször, térelválasztóként csak kültéren ajánlott alkalmazni. Extrém körülményekre pedig a szöveterősített PVC lemez lesz a megfelelő. Hosszú éveken keresztül ellenáll a törésnek, szakadásnak. Puha szárnyú lengőajtóként használják sokszor.

Az esztétikáról sem szabad megfeledkezni

A PVC lemez hozzájárul ahhoz, hogy egy bútor, asztal felületét tökéletes állapotban megőrizzük. Nyugodtan vághatunk az asztalon, ha véletlenül megcsúszik a kés, akkor sem fogjuk felsérteni a bútor felszínét. Természetesen nem kell sportot űzni a PVC lemez teszteléséből, de ha biztosra akarunk menni, akkor minél vastagabb kialakítást keresünk. Otthon ezzel elkerülhetjük a kellemetlenségeket, tökéletes állapotban őrizhetjük meg a bútorokat, de a saját műhelyben is nagy hasznát vehetjük.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - Tudj meg mindent a 18650 akkumulátorról!

A 18650 akkumulátor a 3,7 voltos újratölthető lítium-ion akkumulátorok egyik típusa, amelyet rendszerint elektronikus eszközökben, például laptopokban, valamint zseblámpákban, valamint elektromos járművekben és más nagy teljesítményű eszközökben használnak.

Üzlet - A galléros pólók eredete

Tudtad, hogy a galléros pólónak sok köze van a sporthoz? Ez a felső eredetileg a lovaspóló játékosainak meze volt Indiában, és innen terjedt el. Manapság a teniszmérkőzésekről ismeretes, de remek hétköznapi viselet is egyben.

Üzlet - Hatalmas eredmények mágnesekkel

A legtöbben ősszel vagy újévkor kezdenek el sportolni, és vágnak bele az életmódváltásba. Nem érdemes azonban megvárni ezeket az időszakokat, hiszen a legjobb azonnal változtatásokat eszközölni az életmódunkban, és elkezdeni egészségesen táplálkozni, valamint sportolni.