Tudj meg mindent a 18650 akkumulátorról!

Tudj meg mindent a 18650 akkumulátorról!

A 18650 akkumulátor a 3,7 voltos újratölthető lítium-ion akkumulátorok egyik típusa, amelyet rendszerint elektronikus eszközökben, például laptopokban, valamint zseblámpákban, valamint elektromos járművekben és más nagy teljesítményű eszközökben használnak.

Li-ion akkumulátornak is hívják ezeket az újratölthető elemeket, amelyek nagyon hasonlítanak az AA elemekhez, de valamivel nagyobb méretűek. Óriási előnyük, hogy nagyon könnyűek, továbbá nagy energiakapacitással és kisülésállósággal rendelkeznek, sok töltési ciklust bírnak. Tarts velünk, és ismerd meg ezeket az energiaforrásokat!

A név kötelez

A hengeres 18650 akkumulátor a méreteiről kapta a nevét, ugyanis 18 mm átmérőjű és 65 mm hosszú. A 18650-Akku.hu kínálatában több, mint 80-féle 18650 akkut találsz különböző gyártóktól a legjobb árakon. Két típusa van, a védett cellák egy védelmi áramkört tartalmaznak a túltöltés megakadályozására, ezért ezek biztonságosabbak a nem védett akkumulátoroknál.

Utóbbiak, mivel túltölthetők, szétrobbanhatnak vagy tüzet okozhatnak, ezért lehetőség szerint a másik típusú elemet alkalmazzuk, amennyiben megfelel a termék specifikációinak. A védőáramkörrel kiegészített cellákat onnan ismerhetjük fel, hogy tetejük búbos, ezáltal 2,5-3 mm-rel hosszabbak, valamint 0,5 mm-rel szélesebbek, mint a sík felső cellákkal rendelkező védelem nélküli változatok.

A 18650 akkumulátorok 3,7 V névleges kimeneti feszültséggel, 1800-3500 mAh közötti teljesítménnyel rendelkeznek. Jellemzőjük, hogy nem teljesen lemerült állapotban is tölthetők, továbbá alacsony önkisülés miatt tárolás közben is megtartják a töltést, és átlagosan kb. 4 óra alatt feltölthetők. 

Milyen eszközök használják?

A 18650 cellákat nagy energiasűrűségük és hosszú élettartamuk okán széles körben használhatjuk. Tökéletesek laptopok, digitális fényképezőgépek, hordozható töltők, e-cigaretták, zseb- és fejlámpák, kempingfelszerelések, valamint orvosi eszközök, hordozható diagnosztikai berendezések, infúziós pumpák és defibrillátorok energiaellátására.

De az elektromos járművek forradalma nagymértékben támaszkodik erre a típusú akkumulátorra az energiatárolási igények kielégítése céljából, 18650 áramforrások biztosítják az elektromos autók, az e-kerékpárok, az e-rollerek és az e-robogók számára szükséges energiát, lehetővé téve a környezetbarát közlekedést.

Továbbá ezt alkalmazzák távközlési tornyokban és adatközpontokban, illetve a megújuló energiaszektorban a napelemekben és a szélturbinákban a felesleges energia tárolására.

Hogyan válasszunk?

Többféle 18650 akkumulátor létezik, ezeket a legfontosabb jellemzők, a kisülési amper és a maximális kapacitás különbözteti meg egymástól. Az újratölthető akkumulátorok leggyakoribb kapacitása 2000-4000 mAh, kapacitása 3-35 A (amper) között mozoghat. 

Ahhoz, hogy a legjobbat választhassuk, tudni kell, hogy milyen teljesítményű készüléket kell táplálnia, és hogy az akkumulátor legfeljebb milyen hosszú lehet, hogy beférjen a készülékbe.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - A galléros pólók eredete

Tudtad, hogy a galléros pólónak sok köze van a sporthoz? Ez a felső eredetileg a lovaspóló játékosainak meze volt Indiában, és innen terjedt el. Manapság a teniszmérkőzésekről ismeretes, de remek hétköznapi viselet is egyben.

Üzlet - A PVC lemez felhasználási módja

Ipari környezetben számos helyzetben találkozhatunk PVC eszközökkel, kiegészítőkkel. Rengeteg előnnyel rendelkeznek a többi alapanyaghoz képest, amelyeket hasznosítani lehet a gyártásban. Ellenállóak, könnyen formázhatóak, univerzális felhasználást biztosítanak. Akár éttermekben is találkozhatunk velük.

Üzlet - Hatalmas eredmények mágnesekkel

A legtöbben ősszel vagy újévkor kezdenek el sportolni, és vágnak bele az életmódváltásba. Nem érdemes azonban megvárni ezeket az időszakokat, hiszen a legjobb azonnal változtatásokat eszközölni az életmódunkban, és elkezdeni egészségesen táplálkozni, valamint sportolni.