Éppen csak elkezdődött, de máris véget ért a Trónok harca spin-off forgatása

Éppen csak elkezdődött, de máris véget ért a Trónok harca spin-off forgatása

Remekül haladtak a munkálatokkal, így valószínűleg a tervezett menetrendet is tartani tudja a stáb.

Egyhamar biztosan nem szabadulunk meg Westerostól, hiszen a Trónok harca záróakkordja bár csalódást keltett sok rajongóban, a Sárkányok háza igyekszik kijavítani ezt a csorbát, ha pedig ez még nem lenne elég, akkor van egy újabb jó hírünk.

Az új spinoff – amely George R. R. Martin A sövénylovag (The Hedge Knight) novellának az adaptációja (egy csupán 160 oldalas könyv) – forgatása immáron hivatalosan is befejeződött. Az HBO drámájához egyébként sikerült megnyerni A fekete tükör (Black Mirror) egyik neves rendezőjét. Owen Harris amellett, hogy executive producerként is részt vesz a munkálatokban, az első három epizódot is megkapta, ezzel pedig megalapozhatja a sorozat hangulatát is. Harris leginkább a Black Mirror két legjobb részének – a „Be Right Back” és a széles körben elismert „San Junipero” – rendezőjeként ismert.

Dexter Sol Ansell az Instagramon egy videóban osztotta meg, hogy véget ért a forgatás, és ezek után már csak a vágószobában folytatódik majd a munka. A színész nagyszerűen érezte magát az elmúlt hónapokban, és érzelmes búcsút vett az észak-írországi Belfasttól, ahol a legtöbb jelenetet felvették. Ansell egy bekeretezett rajzot is megmutatott, amelyen Dunk és Egg, A hét királyság lovagja két főszereplője látható.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dexter Sol Ansell (@dextersolansell) által megosztott bejegyzés

A készülő sorozat bemutatóját 2025-re tervezik, és mivel az utómunka már jó néhány hónappal az idei esztendő befejezése előtt elkezdődhet, ez a menetrend valószínűleg tartható. Sajnos vagy nem sajnos, az első évad mindössze hat részből áll majd. Ennek köszönhetően valószínűleg a pilot is pörgősebb és eseménydúsabb lesz, mint a Trónok harca és a Sárkányok háza esetében, hiszen azoknak 10 epizódot ölelt fel az első évaduk. Még maga Martin is csipkelődött egy kicsit a szériával kapcsolatban:

„A hét királysága sokkal rövidebb lesz, mint a Trónok harca vagy a Sárkány háza, de sokkal másabb lesz a hangvétele is... de ez még mindig Westeros, így senki sincs igazán biztonságban.

Júliusban meglátogattam a stábot Észak-Írországban, és nagyon tetszett, amit láttam. Nagyszerű szereposztás és díszlet. [A főszereplők] Dunk és Egg úgy néznek ki, mintha a könyvem lapjairól léptek volna elő. Az olvasóim imádni fogják őket. Én biztosan. Ira Parker [a showrunner] nagyszerű munkát végzett.”

Az új előzménysorozatot előzetesen három évadra tervezték, és minden egyes kis lélegzetű évad a trilógiát alkotó három novellát fogja felölelni. Először megkapjuk a The Hedge Knight történetét, majd ezt követi a The Sworn Sword és a The Mystery Knight.

Kövess Minket!



Gamer szótár