Befutott a Mickey 17 nagy előzetese, amelyben 17-szer nyiffan ki Robert Pattinson

Befutott a Mickey 17 nagy előzetese, amelyben 17-szer nyiffan ki Robert Pattinson

Az Oscar-díjas Pong Dzsunho egy bizarr sci-fi regényt hoz el nekünk jövőre a mozikba. 

A Mickey 17 már most 2025 egyik legjobban várt filmje, és ennek három oka is van: egyrészt a főszereplő, Robert Pattinson, akit már a címben is lelepleztünk, másrészt a rendező, Pong Dzsunho, aki a négy Oscar-díjas Élősködőket is dirigálta, harmadrészt pedig a fantasztikus könyvalapanyag, a Mickey 17 ugyanis Edward Ashton 2022-ben megjelent, Mickey7 című regényét adaptálja.

A történetben az Alkonyat és a Batman filmek sztárja egy Mickey nevű feláldozhatót alakít, akinek egy gyarmatosító expedíció tagjaként rendszerint olyan feladatokat varrnak a nyakába, amiket képtelenség megoldani, Mickey ezért újra és újra meghal. De sebaj, mert ha az éppen aktuális teste el is pusztul Mickey-nek, kap helyette egy másikat, a tudata pedig ez idő alatt egy felhőben várakozik, míg az új klón el nem készül. Egy alkalommal azonban az aktuális Mickey egy véletlen folytán életben marad, a többiek azonban halottnak hiszik, az új klón pedig jó szokás szerint nem késlekedett, és már át is vette a legutóbbi Mickey helyét a többiek között.

Pattinson mellé csatlakozik Naomi Ackie, Steven Yeun, Toni Collette és Mark Ruffalo - utóbbi egy nem túl szimpatikus diktátort alakít az abszurdan humoros történetben. Érdemes megjegyezni továbbá, hogy a könyv címében (Mickey7) található szám arra utal vissza, hogy hányszor halt meg Mickey a történetben, a film címe pedig szintén ezt jelzi, azzal a különbséggel, hogy a 7 helyett a 17-es szám került a főhősünk neve mellé. „A szám azt jelzi, hányszor hal meg Mickey. Én még tízszer megölöm” – nyilatkozta korábban nagy büszkén a rendező.

A Warner Bros. égisze alatt készült produkciót az eredeti tervek szerint már idén márciusban műsorukra tűzték volna a mozik, de a hollywoodi sztrájkok miatt közel egy éves csúszással fogják csak bemutatni. A Mickey 17 2025. január 31-én landol a tengerentúli mozikban (bízunk benne, hogy hozzánk is eljut majd), alább pedig már nézhető a frissen érkezett, ropogós nagy előzetes.

Borítókép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár