Jót nevetsz majd, ha meglátod, hogyan nézett volna ki Batman eredetileg

Jót nevetsz majd, ha meglátod, hogyan nézett volna ki Batman eredetileg

Ez a Batman, nem az a Batman, akit mi ismerünk.

A köpenyes igazságosztó 1939-ben, a Detective Comics 27. számában tűnt fel először, amelyben bár nem pont ugyanúgy nézett ki, mint napjaink Batmanje, de azért nagyon hasonló volt hozzá. Pedig ha Bob Kane-en múlik a dolog, akkor a Denevérember piros sztreccsruciban hajkurászott volna gonosztevőket Gotham Cityben.

Bob Kane amerikai képregény-rajzoló társával, Bill Fingerrel közösen alkotta meg a világ egyik legismertebb szuperhősét, Batmant, akit már a kezdetek kezdetén is úgy emlegettek, mint „a világ leghatalmasabb nyomozóját”. Bár ma már nehezünkre esne színes ruhában elképzelni a sötét lovagot, Kane eredeti tervei szerint a karakter piros szerkóban virított volna arany övvel a derekán, az álarca pedig Zorróéhoz hasonló lett volna. Na, de elég a szócséplésből, az alábbi kép többet mond ezer szónál:

Forrás: DC Comics

A fenti fotót látva egyáltalán nem túlzás azt mondani, hogy a képregényrajongók (és Batman) nagy szerencséjére jött Bill Finger, aki alapjaiban formálta át a karakter megjelenését, csupán az arany övet és a denevér alakú köpenyt mentette át saját rajzaira.  

Forrás: DC Comics

Bár Bill Finger nélkül valószínűleg nem is létezne Batman, vagy legalábbis nem abban a formában, ahogy ma ismerjük, a képregényíró élete során sajnos nem részesült abban a hírnévben és elismerésben, amit megérdemelt volna. Ennek oka, hogy Kane a nyilvánosság előtt évtizedekig tagadta, hogy Finger is részt vett a karakter megalkotásában. Kane utólag bevallotta, hogy emiatt egész életében bűntudat gyötörte, kiváltaképp azért, mert társa szegényen és elfeledve halt meg. Szomorú, de igaz, hogy a Batman kiadványok csupán 2015 óta jelennek meg mindkettejük neve alatt. 

Borítókép forrása: DC Comics 

Kövess Minket!