Kapaszkodjatok meg, a Peaky Blinders-film a második világégés alatt játszódik majd

Kapaszkodjatok meg, a Peaky Blinders-film a második világégés alatt játszódik majd

Steven Knight „észbontónak” nevezte a Netflix sikersorozatának, a Peaky Blindersnek a szereplőgárdáját, amelyben Cillian Murphy játssza a birminghami gengszterfőnök Tommy Shelby-t.

A film a hat évadból álló sorozat folytatása lesz, ami igazából nem véletlen, hiszen streamingplatformos debütálása után vált igazán ismertté és elismertté. Már a stáb is szinte garancia volt a sikerre, az Oscar-díjas Cillian Murphy, mellett feltűnt Paul Anderson, Helen McCrory, Tom Hardy és Joe Cole is. Sokáig azonban kérdéses volt, hogy vajon egy mozifilm megvalósulhat-e, de úgy tűnik végül sikerült összehozni, és Murphy is rábólintott a visszatérésre. A forgatás pedig hamarosan el is kezdődik, a történetben pedig feltűnik majd a Saltburnt alakító Barry Keoghan és a Dűnében brillírozó Rebecca Ferguson is.

„Bejelentettük Rebecca Fergusont és Barry Keoghant, de lesz még néhány bejelentés a közeljövőben” – mondta Knight, aki eredetileg regényként akarta megírni a Peaky Blinders-t, árulta el a kulisszatitkot a BBC kulturális szerkesztőjének, Katie Razzallnak a Royal Television Society londoni kongresszusán.

A közelgő projektről szűkszavúan nyilatkozott, de a közönségnek elmondta:

„A második világháború alatt játszódik, és nagyon jó lesz”

Knight egyébként épp túl van a Maria című film (Angelina Jolie lesz a főszereplője) forgatókönyvén, őszintén beszélt arról, hogy sokáig gyerekeknek való sorozatként gondolt az HBO-s Game of Thrones-ra, mivel 10 éves fia folyton ezt akarta megnézni.

Zavarba jött, amikor egy producer megkérte, hogy adjon egy esélyt a Peaky Blindersben a fantasy-sorozatban játszó Aiden Gillennek (Littlefinger/Petyr Baelish) – 2017-ben végül csatlakozott a szériához Aiden is.

„Láttam klipeket a sárkányokról. Egy producer egyszer azt mondta nekem: 'Mi van a bordélyház tulajdonosával?'. Erre én: 'Azt hittem, ez egy gyerekműsor'”

Ezeket olvastad már?

Nála tehát biztosan jó kezekben van a Peaky Blinders mozifilm, amelynek a forgatása hamarosan elstartol, azonban premierdátuma egyelőre még nincs.

Kövess Minket!



Gamer szótár