Worlds 2024: Így nyerheti meg európai LoL-os az év esportversenyét

Worlds 2024: Így nyerheti meg európai LoL-os az év esportversenyét

A svéd legenda tulajdonképpen hazatér a Worldsre.

Kevesebb, mint egy hét van már csak hátra az év legfontosabb, legnagyobb és legnézettebb esportversenyéig. A League of Legends-rajongók már dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis szeptember 25-én elrajtol a Worlds 24, a hivatalos világbajnokság. Ez nem MSI, nem EWC, hanem az a torna, ahol megkoronázzák a világ legjobb csapatát. A mezőny már készen áll, ahogy a játékosok is. A hivatalos keretekben érdekességekből nincs hiány, ugyanis kifejezetten jó esélye van arra egy európai idézőnek, hogy elsőként ünnepelhessen Worlds-címet.

Ezeket olvastad már?

LCK Challengeresből világbajnoki csere

Hatalmas meglepetésre döntött úgy 2023 végén Rekkles, a Fnatic egykori legendás lövésze, hogy a T1 akadémia szervezeténél folytatja pályafutását, mint támogató. Az első szezon kifejezetten rosszul indult a Fakerék árnyékában pallérozódó esportolók számára, de nyárra már megérkeztek a győzelmek, így a T1 Esports Academy végül a negyedik helyet szerezte meg a KDF, a DK és a KT Challengers csapatai mögött. Rekkles KDA-ja az egekben volt egész évben, a PR értéke szintúgy, ezért jó marketingfogásnak tűnik, hogy hivatalos csereként nevezte a T1 Worldsre küldött különítményébe Joe Marsh, a szervezet CEO-ja. 

Ha minden úgy alakul, ahogy 2023-ban, akkor a T1 felülhet a világ tetejére. Rekkles akkor kaphat saját skint és ünnepelhet Fakerrel, Zeussal, Gumayusival és Keriával, ha legalább egy mérkőzésen játszik majd a nemzetközi kupán. Nem olyan rég Juhan volt az, aki hasonló módon írta be magát a történelemkönyvekbe, a DRX cseréje junglerként kapott lehetőséget a Play-Insben. Természetesen nemcsak Rekkles lehet európaiként világbajnok, ugyanis ott van még a G2 Esports, a Fnatic és a MAD Lions KOI, mint az EMEA-régió képviselői. Az előjelek alapján már a rájátszás is kisebb csodával érne fel a trió számára, nemhogy a végső siker.

Az európai és nem európai csapatok menetelését magyarul, élőben követheted az Esport1 csatornáin: Twitchen, YouTube-on, TikTokon, valamint a lolesports.com oldalán, ahol dropok várnak rád!

Kövess Minket!



Gamer szótár