Gondoltad volna, hogy egy nap Ace Ventura menti meg Középföldét?

Gondoltad volna, hogy egy nap Ace Ventura menti meg Középföldét?

El tudod képzelni Jim Carrey bolondos figuráját, Ace Venturát J.R.R. Tolkien történetében? Sokaknak valószínűleg ez a kollaboráció eszébe sem jutna, hiszen nem nagyon lehetne találni két ennyire különböző univerzumot és hozzájuk tartozó karaktereket.

Mindenesetre A Gyűrűk Ura trilógia mai napig az egyik legjobb és legnagyobb hatású fantasy a filmes történelembe, és ez a parádés színészeken túl első sorban Peter Jacksonnak köszönhető. Nem egyszerű utat járt be, mire egyáltalán a Warner zöld utat adott a projektjének, hiszen ezt megelőzően jó pár helyről elhajtották, mivel előtte nem nagyon volt olyan munkája, ami alapján hitelesnek gondolták egy ekkora volumenű projekt megvalósításához. A Warner viszont jól döntötté, és egy klasszikus született Jackson keze alatt, a stúdió pedig jól járt pénzügyileg is – a 3 film majdnem 3 milliárd dollárt termelt 2001 és 2003 között.

Eközben az Ace Ventura 1994-ben látott napvilágot, a címszereplő pedig egyedül azért működött ilyen jól és azért lett belőle kult-klasszikus, mert a gumiarcú Jim Carrey formálta meg. A második rész viszont majdnem dugába dőlt, mert a színész állítólag nagyon nem volt híve a folytatásoknak, és ez szinte az egész pályafutására érvényes. Az Ace Venturán kívül csak a Dumb és Dumber, valamint a Sonic esetében tett kivételt.

Your_Kryptonite7-nek köszönhetően viszont ismét visszatért, és most éppen Középföldét szeretné megmenteni még élete árán is. Ezt a mashup-ot, amelyben ötvözte ez a két legendás alkotást egyszerűen látni kell, szem biztosan nem marad szárazon, és nem a szomorúságra értendő ez. Alighanem, ha tényleg Ace Venturán múlt volna Középfölde sorsa, Sauron kétszer is meggondolta volna, hogy visszatérjen és nekiveselkedjen megszerezni az Egy Gyűrűt.

Kövess Minket!