Milyen gyerekágyat vegyünk a sportmániás gyerkőcnek?

Milyen gyerekágyat vegyünk a sportmániás gyerkőcnek?

A gyerekágy vásárlása soha nem egyszerű, főképpen akkor, ha a gyermeknek nagyon is pontos elképzelése van arról, hogy mit szeretne, de nem találunk annak megfelelőt a piacon. Mit tegyünk, ha a gyerkőc sportrajongó, és a szobájában is szeretné, ha ez mindenhol látszana?

Ebben a cikkünkben kisfiús anyukáknak és apukáknak adunk egy szuper tippet, milyen gyerekágyat érdemes vásárolni, ha a gyermek foci- vagy autóverseny-rajongó.

A kényelmes és puha matracról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen az a békés és nyugodt alvás kulcsa. Ha igazán jó minőségű matracot keresünk, akkor is érdemes szétnézni az álomszuszék gyerekágyak kínálatában, mert garantáltan kitűnő termékeket találunk kedvező árakon. Ugyanitt laminált és fa gyerekágyak is magas minőségben beszerezhetők.

A gyerekágy stílusa meghatározó

Az, hogy milyen stílusú és milyen dizájnban készített gyerekágyat vásárolunk, alapvetően meg fogja határozni a gyerekszoba hangulatát. Ha a fiunk sportrajongó, akkor törekedjünk valamilyen konkrét tematikára. 

Ha a foci szerelmese, akkor a foci tematikában mintázott gyerekágy igen jó választás lehet. Ehhez már könnyen alakíthatjuk a soba többi dekorációját, és könnyű dolgunk lesz egy konkrét téma köré felépíteni a stílust. Ha nem a foci a minden, hanem éppen autóverseny-rajongó a gyerkőc, akkor jó hír, hogy ma már számtalan autós formájú gyerekágy is kapható, például az álomszuszék gyerekágyak webshopban is.

Mi legyen az ágy alapanyaga?

Nem elhanyagolható, hogy a választott gyerekágy milyen alapanyagból készül. A két legismertebb és leggyakrabban használt anyag a tömörfa és a laminált bútorlap. 

A tömörfa jóval időtállóbb, mint a laminált, azonban éppen ezért költségesebb megoldás is. A tömörfából készülő ágyakat lehet a lakkozás mellett pácolni is, így még dekoratívabb lesz. Ezek az ágyak készülhetnek puhafából vagy keményfából is. A fenyőfából gyártott ágyak nagyon népszerűek, a legelterjedtebbek a borovi fenyőből készült bútorok. De cédrusból vagy éppen lucfenyőből is találhatunk gyerekágyakat. Ezek mindegyike igen masszív, nagyon strapabíró és hosszú élettartamú.

A laminált bútorlapból gyártott gyerekágyakat szokták mintával ellátni, de az autós vagy éppen a hercegnős gyerekágyak is ebből készülnek. Kevésbé tartósak, mint a tömörfából készült társaik, viszont alacsonyabb árkategóriába tartoznak. Egy nagy hátrányuk, hogy sajnos hamar felszívják a nedvességet, párára érzékenyek, így a gyerekszoba páramentesítése ebből az okból is szükséges lesz, ha ilyen alapanyagból vásárolunk gyerekágyat.

Vásárlási tipp

Ha kiváló minőségű gyerekbútorokat keresünk, az álomszuszék gyerekágyak kínálatában komplett szetteket is találunk, így nem kell bajlódni a szoba berendezésének összehangolásával és a bútorok utáni szaladgálással és nézelődéssel. Egy helyen megvásárolhatunk mindent, amire szükségünk lehet, ráadásul ugyanolyan stílusban, így egészen biztosan egységes és szép enteriőrt tudunk kialakítani a gyermekünk szobájában.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - Mik a sportrendezvények logisztikai feladatai?

Egy nagyobb sporteseményen rengeteg áru és eszköz mozog. Gondoljunk csak a sportolók felszereléseire, a több tonnányi étel- és italellátásra, ezeknek pontosan és tervezetten kell megérkezniük.

Üzlet - Így telepíthetünk egzotikus gyümölcsfákat a kertünkben

Szeretünk naponta egy órát kiszakadni a mindennapi munka mókuskerekéből, hogy kedvenc sportunknak hódolhassunk. A fizikai megterhelés kellemes fáradtságát szívesen pihenjük ki egy barátságos helyszínen, amire egy fákkal teli kert tökéletes lehetőséget kínál.

Üzlet - Homlokzati burkolatok: kőburkolat vagy kőfurnér legyen?

A homlokzatok burkolása esztétikailag és funkcionálisan is lényeges, hiszen megvédi az épületet, sportközpontot az időjárás okozta károktól. Korábban a leggyakoribb választás a vastag kőburkolat volt. A modern építészeti megoldások között azonban megjelentek a kőfurnér homlokzatok.