Felfedte a Netflix, mely filmek és sorozatok vitték a prímet 2024 első felében

Felfedte a Netflix, mely filmek és sorozatok vitték a prímet 2024 első felében

Nézettségi adatokat tett közzé a Netflix, amelyek alapján az alábbi filmek és sorozatok voltak a legfelkapottabb tartalmak 2024 első felében. 

Továbbra is a Netflix a világ legnépszerűbb streamingszolgáltatója, szinte egymás után szállingóznak saját gyártású tartalmaik, legyen szó filmekről, sorozatokról vagy épp realitykről. A mennyiségre tehát biztosan nem lehet panaszuk az előfizetőknek, a minőség persze már más kérdés, rengeteg gyenge vagy középszerű tartalom érkezik a Netflixre, ugyanakkor azt sem lehet eltagadni, hogy nem egy alkalommal sikerült már igazán minőségi produkciókkal is megörvendeztetniük a közönséget. 

Ahogy a legtöbb streamingszolgáltatóra, úgy a Netlfixre is igaz, hogy ha nem is túl gyakran, de azért időre időre szeretnek elbüszkélkedni a legnépszerűbb tartalmaikkal – ahogy arra nemrégiben is sor került. Mielőtt azonban rátérnénk a lényegre, fontos megjegyezni, hogy a filmeket és sorozatokat ezúttal is úgy állították rangsorba, hogy az adott filmmel vagy sorozattal eltöltött órák számát elosztották a teljes játékidővel.

Nos, e metódus mentén 2024 első felének legnézettebb filmje 143,8 millió megtekintéssel a Millie Bobby Brown főszereplésével készült A hercegnő és a sárkány lett, ami a kritikusok tetszését ugyan nem igazán nyerte el, a nézők ellenben nagyon is kíváncsiak voltak rá. A szóban forgó fantasy egyébként egy tipikus mesei motívumból indul ki, ugyanis a főszereplője egy szépséges hercegnő, aki épp feleségül készül menni a jóképű herceghez. A csavar a dologban az, hogy a herceg és a királyi család csupán az áldozati bárányt látja a lányban, akit fel is kínálnak tálcán a tűzokádó sárkánynak, a hercegnőt azonban kemény fából faragták, és ahelyett, hogy feladná a harcot, kardélre hány mindenkit, aki az útjába kerül. 

A teljes top tízes filmes lista alább látható:

  1. A hercegnő és a sárkány (Damsel)
  2. Légi csibészek (Lift)
  3. A hó társadalma (La sociedad de la nieve) megtekintés.
  4. Cápák a Szajnában (Sous la Seinse)
  5. Super Mario Bros.: A film (Super Mario Bros: The Movie)
  6. A menyasszony anyja (Mother of the Bride)
  7. Atlas
  8. Minyonok (Minions)
  9. Az ír kívánság (Irish Wish)
  10. Bébi úr (The Boss Baby)

Ami a sorozatokat illeti, itt a Nem versz át című miniszéria vitte a prímet 107,5 millió megtekintéssel. A Harlan Coben-regény alapján készült adaptáció azzal a felvetéssel indul, hogy egy exkatona, Maya Stern a férjét gyászolja, amikor egyik alkalommal meghökkentő felfedezést tesz a házban elhelyezett babafigyelő felvételein: halottnak hitt férje a gyerekükkel mókázik a nappaliban. Bár a szóban forgó krimit meglehetősen lehúzta a kritika, a Coben-adapációk továbbra is nagy érdeklődésre tartanak számot a Netflix előfizetők körében. 

A top 10-be az alábbi sorozatok kerültek be még:

  1. Nem versz át (Fool Me Once)
  2. A Bridgerton család, 3. évad (Bridgerton season 3)
  3. Szarvasbébi (Baby Reindeer)
  4. Úriemberek, 1. évad (The Gentlemen season 1)
  5. Avatár: Az utolsó léghajlító, 1. évad (Avatar: The Last Airbender season 1)
  6. Griselda
  7. Igazi amerikai rémálom (American Nightmare season 1)
  8. A 3-test-probléma, 1. évad (3 Body Problem season 1)
  9. Berlin, 1. évad (Berlín season 1)
  10. Egy nap (One Day)

Borítókép forrása: Netflix 

Kövess Minket!



Gamer szótár