A Kutyaszorítóban egyik színésze a valóságban is bűnöző volt

A Kutyaszorítóban egyik színésze a valóságban is bűnöző volt

Edward Bunkernek volt honnan ihletet merítenie, amikor a bűnöző Mr. Blue bőrébe bújt a Kutyaszorítóban.

Az 1992-es Kutyaszorítóban (Reservoir DogsQuentin Tarantino első filmje, amelynek egy rosszul sikerült ékszerrablás körül bonyolódik a története, a balhé előtti és utáni eseményeket követve nyomon. A színészek között ott találjuk Harvey Keitelt, Tim Roth-ot, Michael Madsent, Steve Buscemi-t is  és Edward Bunkert is - utóbbi neve első hallásra talán kevésbé cseng ismerősen, pedig minden bizonnyal az ő háttértörténete a legérdekesebb az összes szereplő közül. Edward Bunker egy rablóz, Mr. Blue-t alakítja a filmben, ami persze önmagában még nem különösebben izgalmas, az azonban már annál inkább, hogy a színésznek a valóságban is elég komoly bűnlajstrom van a háta mögött.

Mielőtt szerepet kapott volna a Kutyaszorítóban, Bunker az 1950-es évektől az 1970-es évekig több alkalommal is ült börtönben, a vádak pedig igen változatosak voltak ellene a bankrablástól a kábítószer-kereskedelmen át a zsarolásig - írja a Collider. A 17 éves Edwardnak még egy rekordot is sikerült felállítania, ő lett ugyanis a legfiatalabb fogoly, akit San Quentinben bekasztliztak. Bunker 1975-ben szabadult véglegesen a börtönből, miután életéből összesen 18 évet különböző büntetés-végrehajtási intézményekben töltött.

Forrás: Miramax

Bunker később jó útra tért, rengeteget olvasott, sőt írni is elkezdett a börtönben. Bűnözőként szerzett személyes tapasztalatainak pedig a karrerjében is hasznát vette, olyannyira, hogy még Michael Mann kultikus Szemtől Szemben című filmjében is munkát kapott, igaz nem színészként, hanem technikai tanácsadóként, valamint ő inspirálta Jon Voight karakterét, Nate-t is.

Borítókép forrása: Miramax

Kövess Minket!



Gamer szótár