Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, jön a Jézusról szóló filmes univerzum

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, jön a Jézusról szóló filmes univerzum

Sok mindenre gondoltunk már, de arra nem voltunk felkészülve, hogy egy egész bibliai filmes univerzumot is kapunk Hollywoodtól.

A 2004-es A passió (The Passion of the Christ) nagy port kavart Hollywoodban, és többek között Mel Gibson is ráfázott bizonyos értelemben a bemutatóra. Azt pedig talán még kevesebben gondolták volna, hogy két évtizeddel a Jézusról szóló film után folytatása is lesz a sztorinak. Ez pedig még nem minden, ugyanis A kiválasztottakból (The Chosen) hivatalosan is franchise lesz. A világsikerű sorozat saját filmes bibliai univerzummal bővül. A Variety beszámolója szerint a sorozat alkotója, Dallas Jenkins nemrég indította el vadonatúj indie produkciós cégét, az 5&2 Studios-t, és így nekiláthat majd a jövőbeli projekteknek is. A küldetése, hogy bibliai ihletésű sztorikat vázoljon fel, egyedülállóan emberi módon, hiteles történetmeséléssel, és a közönség bevonásával. A tervek között szerepel egy spin-off sorozat az Apostolok cselekedeteiről, egy animációs sorozat, egy szkript nélküli széria Bear Grylls-szel, egy 3 évados krónika Mózes történetéről és egy 8 epizódos limitált sorozat Józsefről.

A Jézus Krisztus történetét feldolgozó széria egy fontos mérföldkőhöz érkezett, ugyanis hamarosan útjára indul majd az ötödik évada, miközben a bennfentes információk alapján a 6. évad a keresztre feszítés történetét meséli el, míg a 7. évad Jézus feltámadásával zárul.

Amikor A kiválasztottak véget ér, az Apostolok cselekedeteiről szóló spin-off meséli majd el, hogy Jézus távozása után a tanítványok hogyan folytatták a Nagy Missziót. Ez azt jelentené, hogy a nézők talán még többet láthatnak a rajongók által kedvelt karakterekből, hiszen a sorozatban a tanítványokat alakító színészek valószínűleg visszatérhetnek.

A The Chosen Adventures viszont, amely ugyanabban a világban játszódik, mint a The Chosen (A kiválasztottak), elsőbbséget élvez a többi projekttel szemben. A sorozat Jézus történetének fiatalos feldolgozása, amelyben Jonathan Roumie, aki a The Chosenben Jézust alakítja, visszatér a főszereplő hangjaként. A 14 epizódon keresztül kibontakozó történetet egy kíváncsi, 9 éves kislány, Abby meséli el, aki a galileai Kapernaum városában él. Ő lesz az egyike azon gyermekeknek, akik a pusztában találkoznak Jézussal, hogy megválaszolja a világgal kapcsolatos kérdéseiket. Jenkins azzal ugratta a rajongókat, hogy az animációs sorozat „szellemes és szórakoztató” lesz, és ezáltal a felnőttek is ugyanúgy értékelni tudják majd. A Grammy-díjas Jordin Sparks, a komikus Yvonne Orji, valamint A kiválasztottak többi szereplője is visszatér majd szinkronhangként.

Ezeket olvastad már?

A The Chosen in the Wild with Bear Grylls (A kiválasztottak a vadonban Bear Grylls-szel) című, forgatókönyv nélküli szériában a rajongók bepillantást nyerhetnek a munkálatokba. A hat epizódból alatt Grylls vad kalandokba keveredik A kiválasztottak szereplőivel, és eközben szórakoztató kihívásokkal teszi őket próbára. Ezután látnak neki a Mózes-sorozat forgatókönyvéhez, de ez már a távoli jövő zenéje, hiszen A kiválasztottak 5. évadának premierje is csak 2025-ben esedékes.

Kövess Minket!



Gamer szótár