Ridley Scott már a Gladiátor 3. részén töri a fejét

Ridley Scott már a Gladiátor 3. részén töri a fejét

Még be se futott a mozikba a Gladiátor második felvonása, a rendezőnek már a harmadik részen jár az agya. 

Több mint 20 évvel az első film után idén novemberben megérkezik a mozikba Ridley Scott gladiátoros eposzának folytatása, amelyben Russell Crowe helyett immár Paul Mescalt láthatjuk a főszerepben. A Normális emberek sorozatból megismert színész Luciust, Commodus római császár Észak-Afrikából Rómába visszatért unokaöccsét alakítja, aki a Pedro Pascal által megformált Marcus Acacius római tábornokkal találja szembe magát. A filmben olyan színészek is feltűnnek majd, mint Denzel Washington (Macrinus), Joseph Quinn (Caracalla) és Barry Keoghan (Geta császár).

A Gladiátor 2 november 14-én érkezik a hazai mozikba, Ridley Scott pedig láthatóan nagy reményeket fűz az új részhez, ugyanis már most a lehetséges folytatásról beszélt. A rendező a francia Premiere magazinnak árulta el, hogy már a harmadik rész jár a fejében. 

Már eljátszottam a Gladiátor 3 gondolatával. Mármint komolyan, már meggyújtottam a kanócot. A Gladiátor 2 vége a Keresztapára emlékeztet: Michael Corleone egy olyan munkával találja szembe magát, amit nem akart, és azon töpreng, hogy 'ó, atyám, most mi a fenét csináljak?' Tehát a következő film egy férfiról fog szólni, aki nem akar ott lenni, ahol van" – nyilatkozta a rendező.

Hogy valóban megvalósulhat-e a harmadik Gladiátor-film is, azt elsősorban az dönti majd el, hogy a hamarosan érkező folytatás hogyan teljesít a kasszáknál, de nem lennénk meglepve, ha Ridley Scott valóban trilógiává bővítené gladiátoros univerzumát.

 Borítókép forrása: Paramount Pictures 

Kövess Minket!



Gamer szótár