Megvan, mikor jön a Netflixre Angelina Jolie új filmje, a Maria

Megvan, mikor jön a Netflixre Angelina Jolie új filmje, a Maria

Küszöbön a második Oscar is Angelina Jolie-nak? 

Az Angelina Jolie főszereplésével érkező Maria című filmet augusztusban, a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be, ahol a közönség nyolc perces ovációval fogadta a produkciót. A rendezésért a chilei Pablo Larraín felelt, aki többek köz a Spencert és a Jackie-t is jegyzi, a forgatókönyvet pedig az a Steven Knight írta, aki a Peaky Blinders sorozaton is dolgozott.

Az önéletrajzi ihletésű filmben a színésznő a görög származású Amerikában született operaénekesnőt, Maria Callast alakítja, a történet pedig azt az időszakot követheti nyomon, amikor Callas úgy dönt, hogy Párizsba megy, miután éveken keresztül a legnagyobb nyilvánosság előtt élte az életét. Jolie korábban azt nyilatkozta, hogy tartott a szereptől, mert nem kifejezetten az a dalos pacsirta, de megjegyezte, hogy az áriajelenetek alkalmával Callas hangja lesz majd hallható. 

A Variety cikke szerint a Maria november 27-én érkezik a tengerentúli mozikba, december 11-én pedig már a Netflix kínálatában is elérhetővé válik. Fontos megjegyezni, hogy ez egyelőre az amerikai premierre vonatkozik, és nincs információnk arról, hogy a hazai Netflix-felhasználók is ezzel a dátummal számolhatnak-e - bár bízunk benne, hogy igen. A filmet egyébként idehaza forgatták, több jelenetet is a Magyar Állami Operaházban vettek fel. A színésznő mintegy három hónapig tartózkodott Budapesten a szerep kedvéért, és még egy hangversenyt is meglátogatott, Giuseppe Verdi Requiemjét nézte meg. 

Borítókép forrása: Netflix 

Kövess Minket!



Gamer szótár