Vajon mi lenne, ha összetalálkozna az Arthur Fleck-féle Joker és Batman?

Vajon mi lenne, ha összetalálkozna az Arthur Fleck-féle Joker és Batman?

Todd Phillips elmondta, szerinte mit gondolna Arthur Fleck, azaz Joker a sötét lovagról.

Todd Phillips 2019-es Joker-filmje nem a fő DC filmes univerzumban játszódik, ahogy a Kétszemélyes téboly címmel érkező folytatás sem ott fog, ami jövő héten landol majd a mozikban. A történet középpontjában egy szerencsétlen, a társadalom által megvetett komikus, Arthur Fleck áll, az ő nem túl vidám életét követhetjük nyomon, vagyis egy teljesen más megközelítésből ismerhetjük meg Batman legnagyobb ellenségét úgy, hogy a sötét lovag még csak benne sincs a történetben – pontosabban csak a gyerek Bruce Wayne tűnik fel, illetve egy rövidke jelenet erejéig a fiatal Bruce-t is láthatjuk, amint a meggyilkolt szülei holtteste felett áll.

Bár a Joker-filmekben Batman nem Gotham City védelmezője, Todd Phillips-et nagyon is foglalkoztatja a kérdés, hogy mi lenne, ha a köpenyes igazságosztó és az ő Jokerje találkoznának. A rendező az amerikai IGN-nek árulta el, szerinte hogyan reagálna Arthur Batman személyére.

Azt hiszem, Arthur rettegne az alfahímtől, azaz Batmantől. Mármint tényleg. Úgy gondolom, Arthur felnézne rá és értékelné, ugyanakkor félne is tőle” – magyarázta Phillips, hozzátéve, hogy a DC Univerzum szupergonoszával ellentétben Arthurt lenyűgözné a sötét lovag. 

Azt hiszem, Arthurt mindig is ámulatba ejtették a kiegyensúlyozott férfiak, mivel tőle ez nagyon távol áll. Murray Franklin (Robert De Niro) is kiegyensúlyozott ember volt az első filmben, és valószínűleg annak látta azokat a srácokat is, akikkel együtt dolgozott, márpedig Arthur egy valami sosem volt: kiegyensúlyozott."

2020-ban Todd Phillips egyébként azt nyilatkozta, hogy érdekes lenne Batmant is belehelyezni abba a környezetbe, amiben most a Joker játszódik, ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy nem ő lesz aki, aki erre a kérdésre meg fogja adni a választ. A rendező azt is mondta, hogy nem akar Joker 3-at, és a Kétszemélyes téboly lesz az utolsó akkordja. 

Borítókép forrása: Warner Bros.  

 

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN