Robotzsaru-sorozatot készít a Prime Video

Robotzsaru-sorozatot készít a Prime Video

Robotzsaru visszatér, hogy rendet tegyen Detroitban. 

Több mint 35 éve, hogy bemutatták Paul Verhoeven Robotzsaruját (Robocop), amelyben az akkor még ismeretlen Peter Weller játszotta a főszerepet. A film amolyan cyberpunk akciófilm volt, amely azóta kultikus magasságokba emelkedett, valamint további részek is érkeztek hozzá, később pedig ilyen-olyan feldolgozásokkal is bővítették az univerzumot. 2014-ben Joel Kinnaman főszereplésével érkezett például egy remake, amiért nem kifejezetten voltak oda a rajongók, később pedig azt kezdték csicseregni a madarak, hogy Neill Blomkamp készít egy új Robotzsaru-filmet, ám ebből végül nem lett semmi. Viszont jön helyette egy sorozatverzió, amit a világ egyik legnagyobb streamingszolgáltatója szállít majd nekünk.

A készülő Robotzsaru-széria a Prime Video kínálatába fog érkezni: a széria mögött Peter Ocko áll, a főképp horrorfilmjeiről ismert James Wan pedig producerként adja a nevét hozzá. 

Egy óriási technológiai vállalatcsoport együttműködik a helyi hatóságokkal, hogy bemutassanak egy technológiailag fejlett rendfenntartót a növekvő bűnözés leküzdésére – egy rendőrt, aki részben ember, részben gép” – olvasható a hivatalos szinopszisban.

Nem ez egyébként az első alkalom, hogy a Robotzsaruból sorozat készül. A ’90-es években futott egy élőszereplős széria, ami az eredeti film spin-offja volt, ám nem volt túl hosszú életű. Továbbá ne feledkezzük meg a Robotzsaru rajzfilmsorozatról sem még abból az idökből, amikor az R-besorolású filmekből előszeretettel készítettek  gyerekműsorokat – többek közt a Rambóból is készült egy rajzfilmverzió. 

Kövess Minket!



Gamer szótár