Mikor játszódik a Ballerina, és miért van benne John Wick?

Mikor játszódik a Ballerina, és miért van benne John Wick?

Miután John Wick már mindenkivel leszámolt, itt az idő, hogy Ana de Armas balerinája is megmutassa, milyen kemény fából faragták. 

A minap befutott végre a John Wick spinoff-film, a Ballerina első előzetese, amely az Ana de Armas által alakított bérgyilkosnőt, Rooneyt követi, aki a harmadik John Wick-filmben bukkant fel először, ám ott még egy valódi balett-táncos, Unity Phelan fomálta meg a karaktert. A Ballerinát az Underworld-filmek rendezője, Len Wiseman szállítja, a történet pedig akörül bonyolódik majd, hogy bosszúra szomjazó főhősnőnk vérszemet kap, és megpróbálja kézre keríteni szerettei gyilkosait. 

Ana de Armas mellett több ismert arc is feltűnik mjad a filmben, így Ian McShane, Anjelica Huston, a néhai Lance Reddick is, sőt maga John Wick, azaz Keanu Reeves is, aki a negyedik rész kétértelmű befejezése miatt, könnyen lehet, hogy már nincs is az élők sorában. Ennek tudatában pedig okkal adódik a kérdés, hogy a jövőre érkező Ballerina hol helyezkedik el a John Wick-filmek idővonalán.

Reeves már tavaly megerősítette, hogy az új film a Parabellum és a 4. felvonás között játszódik majd, az előzetesben pedig szintén felbukkan egy árulkodó jelenet, amely erre enged következtetni. A trailerben ugyanis Anjelica Huston színésznő is megjelenik egy ponton, aki a Ruska Roma nevű bűnbanda vezetőjét alakítja, és aki a harmadik részben a színházban találkozik John Wickkel – miközben Ana de Armas tetovált balerinája táncol a színpadon. Ez pedig arra utal, hogy a Ballerinának legalább egy jelenete a Parabellum történéseinek ideje alatt játszódik.

A John Wick-univerzumban játszódó női bérgyilkosos sztorit az eredeti tervek szerint már idén nyáron bemutattták volna a mozik, a Lionsgate azonban a csúszás mellett döntött, így végül 2025. június 5-ére tűzték ki a premiert. 

Borítókép forrása: Lionsgate

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN