Vérszegényre sikeredett a  Borzalmak városa új adaptációja?

Vérszegényre sikeredett a Borzalmak városa új adaptációja?

Egyelőre vegyesen értékeli a kritika az új Borzalmak városát. 

Sok-sok várakozás után október 3-án végre megérkezik a Max kínálatába Stephen King egyik leghíresebb regényének új adaptációja, amelyben egy sikeres író, Ben Mears (Lewis Pullman) visszatér Jerusalem's Lot városába, hogy megírja legújabb regényét, amit nem kis részben gyermekkori traumái inspirálnak. Azonban nem csak Ben tér vissza, hanem egy Kurt Barlow nevű figura és partnere, Richard Straker (Pilou Asbæk) is, ezzel egy időben pedig maga a gonosz is megvetni készül a lábát az álmos, isten háta mögötti kisvárosban. Ben pedig ahelyett, hogy a regényére összpontosíthatna, néhány váraslakóval összefog, hogy megküzdjön azzal a dologgal, amelynek nyomai egy titokzatos házba vezetnek. 

Októberben tehát a vámpírok beköltöznek a Max streamingoldalára, és ahogy az lenni szokott, a korai kritikák már el is kezdtek szállingózni azoktól, akik voltak olyan szerencsések, és már idejekorán belekukkanthattak Gary Dauberman kisvárosi borzalmakat ígérő filmjébe. A ComicBook cikke szerint a Borzalmak városa 59 százalékkal nyitott a filmkritikákat összegző Rotten Tomatoes-on, amivel így „rohadt paradicsomot” érdemelt – igaz, mindössze egy százalékkal csúszott le arról, hogy a „fresh”, azaz friss" kategóriába sorolják. Cikkünk írásának pillanatában valamicskével jobb a helyzet: 19 vélemény alapján 63 százalékon áll a vámpíros Stephen King-adaptáció.

A ComicBook egyébként 5 csillagból 3-ra értékelte a Borzalmak városát, kritikájukban pedig arról írnak, idézzük:

„Bármennyire is frusztráló lehet a narratív elemek és az ijesztgetések általános hiánya, a Borzalmak városát egyáltalán nem mondanám rossz filmnek. Ahol Dauberman alulmaradt a forgatókönyv, a cselekmény és a karakterek megformálásában, ott pótolja a rendezésben és a jelenetek kiválasztásában. Ha csak külsőleg ítéljük meg, a Borzalmak városa az egyik legjobb King-adaptáció, amit láttunk: határozottan van olyan szintű, mint az Az-filmek vagy szeretett Borzalmak városa minisorozat.”

A Borzalmak városa volt egyébként Stephen King második megjelent regénye a nagy sikert aratott Carrie után, a könyv még 1975-ben került a könyvesboltok polcaira, idehaza pedig csak 1991-ben debütált. 

Borítókép forrása: Max 

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN