AI készítette a Thunderbolts filmplakátját? Felrobbant a közösség a kép láttán!

AI készítette a Thunderbolts filmplakátját? Felrobbant a közösség a kép láttán!

Nagyon furcsa a poszteren az egyik karakter, ami megosztja a rajongókat. Persze akad már most olyan is, aki emiatt bojkottálná az új produkciót.

Az új Thunderbolts trailerhez egy poszter is készült, amelyen természetesen nem mások tűnnek fel, mint a film sztárjai: Florence Pugh (Yelena Belova szerepében), az MCU újonca, Lewis Pullman (Sentry), Bucky Barnes (Sebastian Stan), Red Guardian (David Harbour), John Walker (Wyatt Russell), Taskmaster (Olga Kurylenko), Ghost (Hannah John-Kamen) és Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus).

Az előzetes egész meggyőző volt, és úgy tűnik a rajongóknak eddig tetszenek a látottak, 24 óra alatt 11 millióan nézték meg a Marvel Entertainment youtube csatornájára feltöltött videót, és a 401 ezer like mellé csak 19 ezer dislike érkezett. Azonban a poszter már aggodalomra és csalódásra adott okot. Az élesszeműek ugyanis kiszúrtak egy furcsa részletet a képet, és azzal vádolják a stúdiót, hogy mesterséges intelligencia segítségével készítették el a grafikát.

Mi verte ki a biztosítékot?

Kiszúrták egyesek, hogy a Lewis Pullman által alakított Sentrynek a filmplakáton látszólag hat ujja van. Ez arra késztette a felhasználókat, hogy megvádolják a Marvel Studios-t, mert szerintünk ez bizony az AI munkája. A mesterséges intelligencia által generált képek híresek arról, hogy rosszul ábrázolják az ujjakat.

„Azt hiszem, ideje megmondani a @Marvelnek, hogy az ilyen típusú dolgok szakszerűtlenek és elfogadhatatlanok! Most már biztosan nem fogom megnézni ezt a filmet” – írta Peyton: Super Nerd.

De felmerült egy olyan kérdés is, hogy vajon Sentry állítólagos hatodik ujja szándékos volt-e és a cselekmény része-e?

Azonban akadnak olyanok is, köztük Hassan Hamid, akik szerint ez a hatodik ujj a plakát furcsa megvalósításának az eredménye.

„Határozottan úgy néz ki, de csak furcsa az elhelyezése lol” - írta Unreal Sushi, aki mellékelt egy képet, amely azonosítja Sentry öt ujját.

Bár a Marvel Studios talán nem használt mesterséges intelligenciát a Thunderbolts filmplakátjának elkészítéséhez, ez még nem jelenti azt, hogy a nagy stúdiók ne vennék igénybe az AI segítségét az új alkotások elkészítésénél, ez pedig láthatóan egyre több rajongónak szúrja a szemét. Már csak azért is, mert például a Titkos invázió (Secret Invasion) intróját AI-val készítette el a stúdió, amit sok néző erőteljesen kritizált. A mesterséges intelligencia használata egy ilyen projektnél csak egy újabb példa arra, hogy a művészek elvesztették munkájukat a technológia miatt, amely nem is volt képes megütni azt a minőséget, mint az emberi erőforrás.

Persze nem mindenki ódzkodik az AI-tól. Donald Glover megvédte a mesterséges intelligenciát, megjegyezve, hogy az hogyan segítheti a művészeket és oldhat meg problémákat, bár megérti, hogy mások miért félnek a benne rejlő lehetőségektől. Tehát lassan elkerülhetetlen, hogy Hollywood ne használjon AI-t a marketinganyagokhoz (és még több minden máshoz is), és ehhez bizony a rajongóknak és a művészeknek is alkalmazkodniuk kell.

Ezeket olvastad már?

A Thunderbolts a tervek szerint 2025. május 2-án kerül a mozikba.

Kövess Minket!



Gamer szótár