Elhunyt John Ashton, a Beverly Hills-i zsaru sztárja

Elhunyt John Ashton, a Beverly Hills-i zsaru sztárja

76 éves korában elhunyt John Ashton, aki a mogorva, de végső soron nagylelkű rendőrnyomozót, John Taggartet alakította a Beverly Hills-i zsaru filmekben.

Ashton csütörtökön hunyt el a coloradói Fort Collinsban, a hírt a menedzsere jelentette be. A színész több mint 50 éves karriert tudhat maga mögött, tévésorozatokban és filmekben egyaránt feltűnt. Szerepelt többek közt az 1994-es Világverők (Little Big League) című sportfilmben, az 1988-as Éjszakai rohanás című akcióvígjátékban, amelyben Robert de Niróval közösen játszott, valamint a 2007-es Hideg nyomon (Gone Baby Gone) című bűnügyi filmdrámában, amely Ben Affleck első filmes rendezése. Legismertebb szerepe azonban kétségkívül a Beverly Hills-i zsaru filmek John Taggart nyomozója volt. 

Beverly Hills-i zsaru főszereplője Axel Foley, egy detroiti nyomozó, akit Eddie Murphy alakít a filmvásznon, de a történet két fontos szereplője két helyi rendőr is, a Judge Reinhold által alakított Billy Rosewood és Ashton Taggartje, aki Axel vonakodó, ám végül mindig segítőkész jó barátját alakítja. John Ashtont utoljára a Beverly Hills-i zsaru 4-ben láthattuk filmben. 

Borítókép forrása: Netflix 

Kövess Minket!



Gamer szótár