A kutyát sem érdekli Coppola futurisztikus eposza, a Megalopolisz

A kutyát sem érdekli Coppola futurisztikus eposza, a Megalopolisz

Francis Ford Coppola utópisztikus eposza jó úton halad afelé, hogy a mozi történetének egyik legnagyobb bukása legyen belőle.

Coppola saját finanszírozású grandiózus filmjét, a Megalopoliszt még májusban mutatták be Cannes-ban, nemrégiben pedig a mozikba is befutott a produkció a Lionsgate forgalmazásában, ám egyelőre nem sikerült kasszát robbantania, és akkor még finoman fogalmaztunk. A 120 millió dollárból készült filmnek 1854 moziban kezdték meg a vetítését Észak-Amerikában, ahol mindössze 4 millió dollárt sikerült összehoznia a nyitóhétvégéjén - a filmet egyébként Magyarországon is műsorukra tűzték a mozik. 

A Megalopoliszon a legendás rendező állítólag negyven évig dolgozott, a története pedig egy, amolyan futurisztikus-retro New Yorkban játszódik, főszerepben egy Caesar nevű építésszel, akinek leghőbb vágya, hogy újraformálja a romokban heverő várost. Caesar nem csak rendkívül ambíciózus, de van egy különleges képessége is, mégpedig az, hogy meg tudja állítani az időt, csakhogy a korrupt polgármesternek egészen más tervei vannak a várossal. 

A főszerepben Adam Driver látható, ám nem ő az egyetlen ismert színész a filmben, többek közt Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jason SchwartzmanForest Whitaker, Giancarlo Esposito és Dustin Hoffman is feltűnik benne.

Szintén nem túl biztató, hogy a Keresztapa rendezőjének új filmje az eddig beérkezett 200 kritika alapján jelenleg 50 százalékon áll a Rotten Tomatoes összesítése szerint, de az talán még inkább árulkodó, hogy a nézők szerint csupán 35 százalékot érdemel az ötszörös Oscar-díjas Coppola évtizedekig dédelgetett szerelemprojektje.

Borítókép forrása: Lionsgate 

Kövess Minket!



Gamer szótár


Film és Sorozat - Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Lehet, hogy nem mindenki tudja, de az Obi-Wan Kenobit eredetileg filmnek szánták, azonban a Disney streaming fronton szeretett volna erősíteni, ezért inkább egy hatrészes tévésorozat lett belőle.