Álmatlan éjszakákat ígér a Nosferatu új, nyomasztó nagy előzetese

Álmatlan éjszakákat ígér a Nosferatu új, nyomasztó nagy előzetese

Karácsonyi hangulatnak nyoma sincs a Nosferatu új előzetesében.

December 26-án kerül a mozikba Robert Eggers újragondolt Nosferatuja, amely minden kétséget kizáróan hátborzongató és nyomasztó élménynek ígérkezik – ahogy azt a legújabb trailer is bizonyítja. Az eredeti, 1922-es Nosferatu egy fekete-fehér német expresszionista némafilm Friedrich Wilhelm Murna rendezésében, és lényegében Bram Stoker világhírű rémregényének, az 1897-es Drakulának az átirata, amelyben a jogi huzavona elkerülése végett a szereplők neveit inkább megváltoztatták – Drakula például Orlok grófként jelenik meg, Harker Hutterként, Nina Harker pedig Ellen Hutterként ismert.

A történet röviden és tömören egy ősi vámpírról szól, aki megszállottan üldöz egy fiatal nőt, Ellent, és ennek bizony számos nem várt következménye lesz a kis német falura nézve, ahol a lány is él. Bár a történet alapjaiban megegyezik az eredetivel, ami változás lesz, hogy Eggers feldolgozása a Lilly Rose-Depp által alakított Ellen Huttert és az ő nézőpontját helyezi a középpontba. Hogy hogyan fest majd az ősi gonosz, azaz Orlok gróf, az egyelőre még nem derült ki, azt viszont már régóta tudni lehet, hogy Az-filmek gyilkos bohócát is alakító Bill Skarsgård formálja meg a vámpírt.

"Soha nem féltem még így egy szereptől sem, és valószínűleg nem is fogok" – vallotta be nemrégiben a 34 éves svéd színész egy beszélgetésen, ahol Eggers is jelen volt.

A filmben feltűnik még többek közt Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson és Willem Dafoe is. Utóbbi egy Albin Eberhart Von Franz nevű őrült vámpírvadászt alakít, akit a némafilmben Bulwernek neveztek, de valójában a híres-neves Abraham Van Helsing professzor karaktere ihlette.

A legutóbbi előzetes alább tekintető meg:

Borítókép forrása: Universal Pictures 

Kövess Minket!



Gamer szótár