Hiába a sok negatív kritika, ezen a hétvégén a Joker: Kétszemélyes tébolyé volt a főszerep

Hiába a sok negatív kritika, ezen a hétvégén a Joker: Kétszemélyes tébolyé volt a főszerep

Belföldön kevesebbet hozott a vártnál, de a nemzetközi pénztáraknál nem szerepelt rosszul az új Joker-film. 

Múlt héten befutott a mozikba a Joker: Kétszemélyes téboly, amire sokan Joker 2-ként hivatkoztak (többek közt mi is), de látva a kész filmet, ki merjük jelenteni, hogy nem egy hagyományos értelemben vett folytatásról van szó, és Todd Phillips nem hazudott akkor, amikor azt mondta, hogy a Joker-filmekre különálló produkcióként kell tekinteni. A Kétszemélyes téboly nem pont azt adta a rajongóknak, amit vártak, ez viszont nem jelenti azt, hogy egy rossz filmről lenne szó, sőt: a Kétszemélyes téboly a maga nemében egy nagyon is különleges és sokkoló alkotás, amelyben a társadalmi kérdések helyett ezúttal inkáb az egyénen, Arthur Fleck személyén van a hangsúly, az ő tárgyalótermi drámáját követhetjük nyomon, miután az évszázad perében készülnek ítéletet mondani felette az első részben elkövetett gyilkosságok ügyében.

És hogy mit mutatnak a számok? Belföldön, azaz az észak-amerikai mozikban a várakozásoknak megfelelően vérszegényen nyitott a Todd Phillips rendezte alkotás, sőt még rosszabbul is, ahogy azt előzetesen várták. A legutóbbi előrejelzések szerint a filmnek 50-60 millió dollárt jósoltak, ám végül ezt sem tudta megugrani, és mindössze 40 millió dollárt hozott a konyhára. A nemzetközi mozikban viszont már több zöldhasút sikerült összegyűjtenie: 81,1 millió dollárral debütált, ami azt jelenti, hogy összesen 121,1 millió dollárt keresett a nyitóhétvégéjén a Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével készült zenés tárgyalótermi dráma.

Bár ez első hallásra nem hangzik tragikusnak, a Warner Bros. valószínűleg nem repes az örömtől, mert a Kétszemélyes téboly büdzséje 200 millió dollárra rúgott, szemben az első Joker-filmmel, amely mindössze 65 millió dollárból készült, és a Deadpool & Rozsomák befutásáig a legsikeresebb R-kategóriás film címét is birtokolta – az első rész összesen több mint egymilliárd dollárt hozott világszerte.

A rendező, Todd Phillips augusztusban így nyilatkozott a Variety-nek: „Mókás volt ebben a homokozóban játszani két filmen keresztül is, de azt hiszem, elmondtuk, amit el akartunk mondani ebben a világban.” 

Borítkép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár