Íme az ok, ami miatt a Skyfall rendezője valószínűleg nem fog újabb James Bond-filmet rendezni

Íme az ok, ami miatt a Skyfall rendezője valószínűleg nem fog újabb James Bond-filmet rendezni

Sam Mendes nem tartja valószínűnek, hogy részt venne egy újabb James Bond-film elkészítésében. 

Mióta kiderült, hogy Daniel Craig már biztosan nem tér vissza James Bondként a mozivászonra, a nézőket csak az érdekli, hogy ki lesz a következő 007-es ügynök. Bár pletyka szinten több név is felreppent már, a legesélyesebbnek a hírek szerint Aaron Taylor-Johnson tűnik a szerepre, aki több szempontból is jó választás lehet: egyrészt a kora miatt (a színész 34 éves, vagyis nem túl fiatal, de bőven benne rejlik még több Bond-film lehetősége is), másrészt abszolút otthonosan mozog az akciófilmekben; játszott többek közt a HA/VERben, a Godzillában, a Tenetben, valamint feltűnt Brad Pitt oldalán A gyilkos járatban is. Most azonban nem az a kérdés, hogy ki lesz Őfelsége titkos ügynöke, hanem az, hogy ki vállalja magára a következő James Bond-film megrendezését.

Pletyka szinten itt is több név felmerült már, például a Nyugaton a helyzet változatlan netflixes adaptációját jegyző Edward Berger és a Venom: Az utolsó menet rendezője, Kelly Marcel is. Adódik persze az a kérdés is, hogy a korábbi filmek rendezői visszaülnének-e a direktori székbe, és bár nincs mindről tudomásunk, az elég egyértelműnek tűnik, hogy az Oscar-díjas Sam Mendes, aki a nagy sikert aratott Skyfallt és a negyedik felvonást, a Spectre-t rendezte, nem fog visszatérnie a James Bond-szériához, és azt is elárulta, miért. 

Nem akarnak olyan embereket, akiknek nagy múltjuk van. Kicsit rugalmasabb rendezőt szeretnének, aki a karrierje elején jár, és talán ugródeszkának használhatja ezt a filmet, a stúdió pedig jobban irányíthatja őt” – árulta el Mendes az Inverse-nek.

A rendező tehát nem tartja valószínűnek, hogy készítene még James Bond-filmet, ugyanakkor teljesen biztosan sem állítja ezt, erre utal az a jól ismert frázis is, ami elhangzott a szájából, miszerint „soha ne mond, hogy soha”.

Hogy az emberek mennyire várják az új James Bondot, jól jelzi, hogy már lassan 7 millió megtekintésnél jár a Bond 26 – First Trailer című YouTube-videó, ami az új James Bond-film előzetesének igyekszik eladni magát, de ordít róla, hogy a mesterséges intelligencia generálta. Ebben egyébként Henry Cavill alakítja a legendás titkos ügynököt, aki korábban valóban pályázott a szerepre, a Bond-lány szerepében pedig Margot Robbie tűnik fel.

Borítókép forrása: Sony Pictures  

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN