Botrány árnyékolja be az év legnagyobb esporteseményének döntőjét

Botrány árnyékolja be az év legnagyobb esporteseményének döntőjét

Egyre közeledik, na nem az ítéletnap, hanem az a finálé, ami botrányoktól volt hangos az elmúlt hetekben.

Óriási érdeklődéssel várta a világ, hogy hol rendezik meg az idei League of Legends-világbajnokságot. A döntés végül Európára, azon belül is Londonra esett. Az O2 Aréna már számos fantasztikus eseménynek adott otthon, november 2-án a világ legjobb LoL-osai mérkőzhetnek meg a színpadon a trófeáért. A nézőtér befogadóképessége nem csekély, azonban élőben látni ezt az ízgalmasnak ígérkező Bo5-öt nem könnyű feladat még akkor sem, ha valakinek minden anyagi erőforrása adott a jegyvásárláshoz. A probléma, hogy botokat szabadítottak rá a rendszerre, ami miatt azonnal kirobbant a botrány a közösségi médiában.

Ezeket olvastad már?

Bottal üthetik a nyomát

A Worlds 2024 szervezéséért felelős Riot Games úgy döntött, hogy több ütemben nyitja meg a virtuális jegypénztárakat a rajongók előtt. Arra azonban lehet legvadabb álmaiban sem gondoltak a cég döntéshozói, hogy nagyjából tíz perc alatt elkapkodják minden alkalommal az összes elérhető tikettet. A színfalak mögött nyomozták az okokat, próbálták felderíteni, hogy pontosan milyen módon sikerült a botokat programozóknak minden kiskaput megtalálni. Hetek teltek el, de néhány semmitmondó kiíráson és poszton kívül semmilyen kézzelfogható eredményt nem tudtak felmutatni. Az üzérek boldogan árulták többszörös áron az értékes relikviákat, a hoppon maradt tömegnek meg maradt a panaszkodás.

Van megoldás!

A mai nap, azaz a döntő előtt kevesebb, mint egy hónappal sikerült eljutni oda, hogy egy biztonsági beléptetési rendszert fejlesszenek ki a jegyvásárlók számára. Ez azt jelenti, hogy csak és kizárólag azok a személyek vehetnek belépőt a LoL-vébé döntőjére, akik rendelkeznek 2024. október 1-je előtt létrehozott Riot-fiókkal. Ezt az accountot először le kell ellenőriztetni a rendszerrel, majd a jóváhagyást követően egy egyszerhasználatos kód segítéségével lehet végre valahára fizetni a jegyért. Bonyolult a rendszer, de legalább annyi akadályon kéne átverekedni magukat a botozóknak, ami lehet már túlságosan nagy falatnak bizonyul még a legügyesebb guruknak is.

A Riot Gamesnek ezt az újítását üdvözölik a játékosok, végre egy olyan döntést hoztak, ami tényleg drasztikusan lecsökkenti a másodkézből történő értékesítések számát. A mindent eldöntő finálét november 2-án, 15:00-tól élőben követhetitek az Esport1 csatornáin, azaz YouTube-on, lolesports.com-on, TikTokon és Twitchen. 

Kövess Minket!



Gamer szótár