Sorra kapják a bant a streamerek, akik túl akartak járni a Valve eszén

Sorra kapják a bant a streamerek, akik túl akartak járni a Valve eszén

Sokan vérszemet kaptak, miután kiderült, hogy profitot is lehet termelni a Valve CS2-es születésnapi ajándékával.

ArrowCS, Dima, Dona, Remyxfloats, FURIOUSS, Aquarius – napestig sorolhatnánk a neveket, akik egy évre szóló bant kaptak a Valve-tól október 8-án. De miért is haragudott meg rájuk a CS2 fejlesztőcsapata? Nos, mint az általuk is közzétett játékbeli üzenetek bizonyítják, bugokat használtak ki a célból Deathmatch vagy más hivatalos szervereken, hogy XP-t farmoljanak. Aki ezt a bant megkapta tegnap, az 2025. október 1-ig ugyan továbbra is játszhat a játékkal, de skinekkel nem kereskedhet:

Forrás: Aquarius

Mint a múlt héten mi is beszámoltunk róla, a Valve a CS2 első születésnapjára kiadott egy Fegyvertár nevű frissítést, ami lényegében egy Operation a bugyuta küldetések nélkül. Ennek része a 16 dolláros belépőjegy is, amivel skineket, matricákat, ládákat, gyűjteményeket vagy az új talizmánokat szerezhetik be a játékosok kreditek gyűjtésén keresztül. Bár egyszerre csak 5 ilyen belépője lehet valakinek és ezekkel egyenként 40 kreditet lehet szerezni legfeljebb, a teljesítésük után ebbe a folyamatba bárki belevághat újra és újra, végtelenszer. Vagyis aki sok XP-t tud szerezni és gyorsan, az a belépőkre elköltött 16 dollárokat visszakeresheti, sőt, akár profittal is zárhat.

Ettől az elmúlt egy hétben sokan vérszemet kaptak, köztük a skinkereskedelemben igen aktív streamerek is, akik a közvetítéseikben mutogatták a játékosoknak, hogy hogyan verhetik át a rendszert. A Valve ezért kénytelen volt lecsapni a bugos lobbikra, és először javították a hibát, ami lehetővé tette a nem tisztességes XP farmolást, majd az üzenetük gyors terjesztése érdekében példát statuáltak a streamerekkel és bannolták őket. Tehát elvileg aki eddig nem kapott eltiltást, annak már nem kell aggódnia emiatt. Persze ha egy újabb XP farmolási metódus felüti a fejét, akkor mindez kezdődhet előlről.

Borítókép: Valve

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár