Nem Cillian Murphy az egyetlen visszatérő szereplő a Peaky Blinders-filmben

Nem Cillian Murphy az egyetlen visszatérő szereplő a Peaky Blinders-filmben

Egész estés filmben tér vissza Thomas Shelby és bűnöző birminghami bandája. 

A Netflix még júniusban adott zöld utat a Peaky Blinders-játékfilmnek, ami annak a népszerű sorozatnak a záró akkordjaként szolgál majd, aminek hatodik, egyben utolsó etapja még 2022-ben futott be a streamingszolgáltatóra. A forgatókönyvet ezúttal is Steven Knight írja, rendezőként pedig Tom Harper viszi a projektet, aki szintén több Peaky Blinders-epizódon dolgozott korábban.

Hogy miről szól majd a folytatás, arról egyelőre semmi nem derült ki – annyi biztos, hogy a második világháborúban játszódik a cselekmény -, korábban viszont már elárulták, hogy sokak örömére a széria főszereplője, a Thomas Shelbyt alakító Cillian Murphy visszatér a filmben, új szereplőként pedig Rebecca Fergusont, Barry Keoghant és Tim Roth-ot is ott köszönthetjük majd a történetben. Bár lehetett sejteni, hogy nem Tommy Shelby karaktere lesz az egyetlen visszatérő, most hivatalosan is megerősítést nyert, hogy Stephen Graham is felbukkan a történetben. 

Fotó: BBC/Caryn Mandabach Productions Ltd./Robert Viglasky

Ezt a Deadline-nak árulta el a brit színész, aki a Peaky Blinders hatodik évadában tűnt fel Hayden Stagg szerepében - Stagg azután került a birgmingani banda, a Pengesapkások célkeresztjébe, miután ellopta az orruk elől az ópiumot. A sztár meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott a szerepvállalása kapcsán, de azt azért megjegyezte, hogy „már alig várja, hogy újra láthassa a fiúkat”.

Stephen Graham tehát már biztos visszatérő a filmben (bár a színész nem erősítette meg, hogy ismét Hayden Stagget alakítja-e, de ez majdhogynem biztosra vehető), a rajongók pedig minden bizonnyal tűkön ülve várják az ehhez hasonló további bejelentéseket. Többek közt Tom Hardyt is nagyon visszavárják a történetbe, aki júniusban azt nyilatkozta, hogy szívesen eljátszaná újra Alfie Solomonst, a zsidó gengszterbanda vezetőjét. Mivel azonban a Peaky Blinders-filmet valószínűleg csak 2025 végén vagy valamikor 2026-ban mutatják majd be, az alkotók sajnos még bőven ráérnek az ilyen és ehhez hasonló, nagy horderejű casting bejelentésesekkel.

Borítókép forrása: Netflix 

Kövess Minket!



Gamer szótár