Az Agymenők Pennyje eredetileg egy robot lett volna

Az Agymenők Pennyje eredetileg egy robot lett volna

Nem sokon múlt, hogy Kaley Cuoco nélkül készüljön el az Agymenők.

Az Agymenők (angol címén The Big Bang Theory) tipikusan az a szitkom, ami cirka tíz év távlatából is képes megnevettetni az embert. A történet egy baráti társaság körül bonyolódik, akik a kaliforniai Pasadena városában élnek: itt lakik egy bérelt lakásban a két főszereplő, a kísérleti fizikus Leondard Hofstadter és az elméleti fizikus Sheldon Cooper. Két jóbarátjuk, a gépészmérnök Howard és az asztrofizikus Rajesh szintén a történet állandó szereplői, ők négyen együtt alkotják a képregényimádó, flúgos kockák csapatát, akik bár kenik-vágják a húrelméletet és a Schrödinger macskája gondolatmenetét, a hétköznapokban igazi „lúzer”, csetlő-botló figuráknak tűnnek. Ebbe a csapatba érkezik meg a csinos pincérlány, Penny, aki a szomszédban lakik, és aki ugyan nem sokat konyít a kvantumfizikához, mégis elsőre megtalálja Sheldonékkal a közös hangot. 

Bár Kaley Cuoco nélkül – aki Pennyt alakította a történetben – már elképzelni sem tudnánk az Agymenők csapatát, nem sokon múlt, hogy a színésznő nélkül készüljön el a sztori. Pennyt ugyan már a forgatókönyv első verziójába is beleírták, a karaktert eredetileg robotként(!) álmodták meg. Erről Jessica Radloff a The Big Bang Theory: The Definitive Inside Story of the Epic Hit Series című könyvében tesz említést, amikor azt írja, hogy Chuck Lorre, az Agymenők ötletgazdája robotnak tervezte a lány karakterét – írja a Slash Film

„Volt egy pillanat, amikor arra gondoltam, hogy a női karakter egy android kell legyen, amit a srácok építettek. Írtunk is egy jelenetet, majd felolvastattuk a színészekkel, de még csak a jelenet felénél jártak, amikor azt mondtam: jó, ezt engedjük el” – vallotta be Lorre.

Szerencsére az alkotók is érezték, hogy egy robot Penny maximum egy-két etap erejéig fért volna el a történetben, de semmiképpen sem 12 évadig, ahogy az Kaley Cuoco karaktere esetében történt. Érdekesség, hogy a széria folyamán Penny volt az egyetlen szereplő, akinek nem derült ki a vezetékneve, Chuck Lorre azonban egy interjú alkalmával elárulta, hogy Penny teljesen neve Penny Barrington.

Borítókép forrása: CBS 

Kövess Minket!



Gamer szótár