Edward Cullen után nem könnyű félni a vámpíroktól, de a Nosferatu mindent meg fog tenni érte

Edward Cullen után nem könnyű félni a vámpíroktól, de a Nosferatu mindent meg fog tenni érte

Orlok gróf valószínűleg még Bella Swant is elijesztette volna.

Stephenie Meyer Alkonyat-regényeit sokan sok szempontból kritizálták már, a horrorrajongók például azért, mert sikerült a könyveknek a félelmetes vérszívó lényekből napfényben csillogó vegetáriánusokat csinálni. Bár az elmúlt években egyre több olyan film lát napvilágot, amelyek megpróbálják ismét félelmetessé tenni a vámpírokat (például a The Last Voyage of Demeter vagy A meghívás), Drakuláék talán még mostanra sem „heverték ki" teljesen Cullenéket, jövő januárban azonban felcsillan a remény sugara, hogy egy olyan vámpíros sztori landol a mozikban, ami után tényleg a fejünkre húzzuk majd a takarót.

Érkezik ugyanis a Robbert Eggers-féle Nosferatu, amely a Friedrich Wilhelm Murnau rendezte német némafilm új feldolgozása, ami igazi sötét és gótikus vámpírhorrort ígér. Az eredeti Nosferatu lényegében egy Drakula-átirat, így a történet szinte teljes egészében megegyezik Bram Stoker rémregényével, csak a neveket változtatták meg benne a jogi viták elkerülése érdekében. A remake-ben Bill Skarsgård alakítja Orlok grófot, azaz Drakulát, aki erdélyi kastélyából nyugatabbra szeretne költözni, ezért meghív a birtokára egy német ingatlanügynököt, Thomas Huttert (Nicholas Hoult), hogy segítsen neki az üzlet lebonyolításában. A vámpír azonban jóval gradiózusabb tervet eszelt ki egy szimpla házvásárlásnál, ráadásul megszállottjává válik Hutter feleségének, Ellennek (Lily-Rose Depp) is, akit szintén vámpírrá akar változtatni. Orlok gróf a nő nyomába ered, és amerre csak jár halált és pestist hoz az emberekre.

Bár az már a korábbi előzetesekből is egyértelmű vált, hogy Eggers azt a zsigeri borzongást akarja visszahozni, ami egy ideje már kiveszett a vámpírfilmekből, a rendező nemrégiben egy interjúban is ráerősített erre. A direktor a GamesRadar+-nak beszélt arról, hogy Orlok gróffal visszatért a gyökerekhez, és azokat az időket akarja feleleveníteni, amikor a vámpírokat még rettegés és valós babonák lengték körül.

Eljutottunk Edward Cullenig, amikor a vámpírok már nem ijesztőek. Vagyis hogyan menjünk teljesen ellenkező irányba? A vámpírok elég ijesztőek voltak ahhoz, hogy az emberek holttesteket ássanak ki, majd feldarabolják és felgyújtsák azokat. Azt hiszem, újra megérdemlünk egy ijesztő, büdös holttestet” – mondta Eggers.

Egyértelműnek tűnik tehát, hogy Eggers nem megreformálni akarta a vámpírokat (ahogy azt egyébként Stephenie Meyer tette), hanem épp ellenkezőleg: vissza kívánja állítani az alapállapotot", hogy a misztikus vérszívók ismét nyugodt szívvel térhessenek pihenőre. 

Borítókép forrása: Summit Entertainment 

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN