Hivatalos: készül az Aki bújt második része, Samara Weaving visszatér a főszerepben

Hivatalos: készül az Aki bújt második része, Samara Weaving visszatér a főszerepben

A final girl és az első rész rendezőpárosa is visszatér. 

Sikoly 5, 6 és az Abigail rendezőpárosa, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett újabb projektbe vágja a fejszéjét, készül ugyanis a 2019-es Aki bújt második része, amelyben Samara Weaving ausztrál színésznő is visszatér a főszerepben. A vígjáték elemekkel átitatott horrorfilm története meglehetősen egyszerű volt, de nagyon is működött: a sztori főszereplője Grace, a fiatal ara, aki csatlakozik újdonsült férje (Mark O'Brien) piszkosul gazdag és roppant különc családjához (Adam Brody, Henry Czerny, Andie MacDowell) egy ódon kastélyban, hogy részt vegyen egy játékban, ami a família hagyományaihoz kötődik. Amire azonban szegény menyasszonyunk nem számít, hogy a játék életre-halálra szól, és a násznép őt akarja kinyírni.

Jön tehát a második felvonás, amiről túl sok minden egyelőre nem derült ki a történetet illetően, azt azonban már megtudtuk, hogy ismételten a Radio Silence néven ismert kettős, azaz Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett viszi a projektet, a főszerepben pedig visszatér a final girlt alakító Samara Weaving is. Ami a forgatótókönyvet illeti, ezúttal is Guy Busick és Ryan Murphy jegyzik a történetet, akik az első rész szkriptjén is dolgoztak. 

A mindössze 6 millió dollárból forgatott Aki bújt nagy pénzügyi siker lett, világszerte 57,6 millió dollárt fialt a jegypénztáraknál, és alapvetően a kritikusok részéről is pozitív fogadtatásban részesült. Erre utal, hogy a halálos fogócska első része 323 kritika alapján 89 százalékon áll a legnagyobb kritikagyűjtő oldalon, a Rotten Tomatoes-on. Ti szerettétek? 

Borítókép forrása: Searchlight Pictures 

Kövess Minket!



Gamer szótár