Worlds: RIP EU, kialakult a LoL-vébé rájátszásának mezőnye!

Worlds: RIP EU, kialakult a LoL-vébé rájátszásának mezőnye!

Ismét megállapítható, hogy nem a világ legjobb nyolc csapata jutott a Worlds rájátszásába.

Parázs, a végletekig kiélezett küzdelmeket hozott a Worlds 2024 svájci szakaszának utolsó mérkőzésnapja. A továbbjutásért zajló Bo3-as szériák mindegyikén szükség volt harmadik pályára, azonban a végén Kína és Észak-Amerika örülhetett. Hiába képviselte az EMEA-régió három csapattal magát az alapszakaszban, a MAD Lions KOI és a Fnatic után a G2 Esportsnak sem sikerült bejutni a top 8-ba, miközben a FlyQuest ott lehet a keletiek mellett a kieséses szakaszban. Rengetegen okolják valamilyen szinten jogosan azt, hogy mennyivel könnyebb ellenfeleket kapott az NA LCS bajnoka, mint az LEC legjobb csapata. Mindezektől függetlenül csak az lehet majd a végső győztes, amely együttesnek sikerült felülkerekednie (majdnem) az összes ellenfelén. 

Ezeket olvastad már?

HLE, WBG, T1 és BLG

Miután a G2 simán átgázolt a paiN Gamingen, egy olyan átkot szórtak rá, amelyből nem volt visszaút. Capsék az LCK koronázott királya ellen véreztek el, majd nagy bravúrral legyűrték a tavalyi döntős Weibót, hogy utána a címvédő T1, valamint a kínai gigász Bilibili jelentse számukra a végállomást. Mindeközben a FlyQuest úgy jutott be a legjobbak közé, hogy legyőzte a GAM Esports, a PSG Talon és a Team Liquid Hondát. Érezhető a különbség az ellenfelek minőségében, de a tényeket el kell fogadni: a G2 nincs ott, a FLY viszont igen.

RIP EU, de az élet nem állhat meg. Csütörtöktől a Bo5-ök veszik át a főszerepet, valamint az az egyenes ágas formátum, ahol minden hiba legalább kettőt ér. Amit biztosra vehettek, hogy a magyar nyelvű, élő közvetítések továbbra is elkísérnek titeket az év legnagyobb és legnézettebb esporteseményén. A streamekért keresd az adásokat az Esport1 csatornáin, azaz YouTube-on, lolesports.com-on, TikTokon és Twitchen. 

Worlds 2024 negyeddöntők menetrendje

  • Október 17. - 14:00: LNG Ninebot Esports vs Weibo Gaming TapTap (Bo5)
  • Október 18. - 14:00: Hangwa Life Esports vs Bilibili Gaming DreamSmart (Bo5)
  • Október 19. - 14:00: Top Esports vs T1 (Bo5)
  • Október 20. - 14:00: Gen.G Esports vs FlyQuest (Bo5)

Kövess Minket!



Gamer szótár