(Ex)G2 Mikyx: 2024 összességében kudarc volt számunkra

(Ex)G2 Mikyx: 2024 összességében kudarc volt számunkra

Nem köntörfalazott a BLG utáni vereséget követően a szlovén sztár.

A G2 Esports ismét ugyanott bukott el, ahol 2023-ban. Hiába nyerték meg az LEC-t több alkalommal (idén konkrétan mindegyik szezonját), a világbajnokságon nem sikerült bejutniuk a legjobb nyolc együttes közé. Lehet a sorsolásra fogni, lehet a technikai szünet miatti kalamajkára, de az biztos, hogy a FlyQuest lesz az egyedüli nyugati együttes a csütörtökön induló rájátszásban. A Szamurájok közül Mikyx adott a Sheep Esportsnak egy interjút, amiben őszintén beszélt a benne kavargó érzésekről az 1-2-re elveszített széria után.

Ezeket olvastad már?

Mik az első gondolataid a BLG elleni szívfacsaró vereség után?

Csalódott vagyok, mert úgy érzem, hogy sokkal több van bennünk, mint amit a tornán megmutattunk. Különösen igaz ez a T1 és a HLE elleni szériákra. Sőt a Weibo ellen is csak szerencsések voltunk, hogy ők gyengébb napot fogtak ki nálunk. Összességében nem voltunk jók, szégyellem is magam miatta.

Mi volt az a Nashor hívás a harmadik meccsen?

Talán amiatt kell leginkább bánkódnom, ugyanis annak egy győztes harcnak kellett volna lennie számunkra. Szörnyen kezdődött, feleslegesen kaptuk a sebzést a Barontól. Úgy gondolom, hogyha időben kifordulunk a Baron előtt a BLG-re, akkor elkaphattuk volna őket, mert nem voltak Villanásaik.

Milyen érzések vannak benned az idei évvel kapcsolatban? Gondolod, hogy a régiós sikerek és az MSI-on elért eredmény miatt összességében egy jó évnek könyvelhető el?

Ennek ellenére úgy gondolom, hogy csalódás volt. Nem vagyok annyira büszke arra, hogy megnyertük Európát. Mármint, ez így tök jó, igaz? De végsősoron zsinórban második évben esünk ki a Swissben. Nyertünk egy Bo5-öt a Top Esports ellen, ami szép és jó, de nem számít annyira. Szerintem nyerhettünk volna a T1 ellen, sőt igazából mindegyik vereségünk elkerülhető lett volna, de egyszerűen nem voltunk elég jók.

Ki tudsz emelni bármilyen pozitív dolgot a Worldsről és az idei évről összességében?

Nem.

Idő kell ahhoz, hogy feldolgozz mindent, de hamarosan már a jövő évről kell gondolkoznod. Hogy látod jelenleg a G2 jövőjét?

Fogalmam sincs még 2025-ről, de meglepődnék, ha minden maradna ugyanúgy, mivel kétszer elbuktunk sorozatban, ami mindenképpen csalódás.

Mikyx utolsó mondata egy az egyben megjósolta a változást. A G2 Esports kijelentette, hogy mind Yike, mind Mikyx helyére keresnek új játékosokat. A pletykák szerint máris talált két jelöltet Romain és a menedzsment, akikkel pótolhatják a bajnokokat. A jelek alapján Labrov érkezhet Hans Sama mellé, a dzsungelbe SkewMond bizonyíthat. Mindketten a Team BDS kötelékét erősítik (Labrov az LEC-ben, SkewMond az LFL-ben) jelenleg, azonban a szerződéseik november 18-án lejárnak, utána szabadon igazolhatóvá válik a görög-francia páros.

Kövess Minket!



Gamer szótár