Videóban mondjuk el, miért a világ egyik legjobb filmje a 25 éves Harcosok klubja

Videóban mondjuk el, miért a világ egyik legjobb filmje a 25 éves Harcosok klubja

Bár moziba kerülése idején David Fincher filmjétől óva intettek a kritikusok, mostanra nincs olyan filmes toplista, ami ne a legjobbak között tartaná számon. 

Éppen 25 éve kezdték el vetíteni a tengerentúli mozik David Fincher klasszikusát, a Harcosok klubját, aminek finoman szólva sem sikerült kasszát robbantania, a kritika pedig több ízben is a film bomlasztó hatására figyelmeztetett. Fincher rendezése Chuck Palahniuk azonos című, 1996-ban megjelent regényét dolgozza fel, főszerepben egy fehérgalléros irodai dolgozóval, aki apátiába süllyedve éli egyszerű kis életét, semmi sem érdekli igazán, sehol sincs igazából jelen, esténként pedig képtelen mély álomba merülni, mivel inszomniától szenved. Az álmatlanság ellenszerét végül a halálosan beteg emberek közelsége hozza el számára, csakhogy bejön a képbe egy pofátlan nőszemély, Marla Singer, aki főhősünkhöz hasonlóan nem beteg, turista ezekben az önsegítő csoportokban, akárcsak ő. Marla után pedig nem sokkal később betoppan az életébe a hawaii inges, szabadelvű, az emberi zsírból szappant főző Tyler Durden is, akivel együtt harcos klubot alakít a Narrátor. 

Fincher Harcosok klubjának az eredeti regényt is sikerült felülmúlnia, igaz a rendezőnek mondhatni könnyű dolga volt, jó alapra lehet ugyanis a legjobban építkezni. A fantasztikus rendezői húzások - mint például az egyképkockás felvillanások - mellett persze Brad Pitt, Edward Norton és Helena Boham Carter hármasa is kellett ahhoz, hogy a Harcosok klubja a világ egyik legjobb filmje legyen.

Hogy mi más kellett még a sikerhez, honnan inspirálódott Palahniuk, és miért a fogyasztói társadalom görbe tükre David Fincher kultfilmje, azt a PC Guru legfrissebb videójából megtudhatod. 

Kövess Minket!



Gamer szótár