Új előzetest kapott a Trónok harcára hajazni akaró Hunyadi-sorozat

Új előzetest kapott a Trónok harcára hajazni akaró Hunyadi-sorozat

Bán Mór azonos című regényfolyamát dolgozza fel a nagy költségvetéssel készült Hunyadi-széria. 

Az angolul Rise of the Raven (A holló felemelkedése) címmel érkező sorozat a harcos Hunyadi János történetét meséli el, aki sorozatos győzelmet aratott a hódító törökök felett, 1456-ban a nándorfehérvári csatában pedig megállította az oszmán hadsereget, ez a diadal pedig nem csak a magyar, de egész Európa történelme szempontjából fordulópontot jelentett. A tízrészes széria Bán Mór nagy népszerűségnek örvendő Hunyadi-könyvsorozatát adaptálja, amelyhez a magyar állam is mélyen a zsebébe nyúlt: 10,5 milliárd forint közpénzzel támogatta meg a szóban forgó szériát, amelynek október 22-én, Cannes-ban lesz a premierje. 

A történelmi sorozat forgatási munkálatai még 2022 júliusában kezdődtek meg több mint 600 magyar és külföldi színész és kaszkadőr közreműködésével. A címszereplő Hunyadi Jánost Kádár L. Gellér alakítja, feleségét, Szilágyi Erzsébetet Rujder Vivien formálja meg. Törőcsik Franciska Brankovics Mara szerb hercegnő bőrébe bújt, aki Hunyadi első szerelme volt, és feláldozta magát a népéért, amikor ágyasként csatlakozott II. Murád szultán királyi udvarához.

„Azt gyanítom, hogy a nem angol nyelvű produkciók között ez a valaha volt legambiciózusabb projekt, már csak a terjedelme, a mérete és költségei miatt is” – nyilatkozta a széria magyar számazású producere, Robert Lantos a Variety-nek.

Premierdátum egyelőre nincs, azonban úgy tudni, hogy a történelmi sorozat a TV2-n lesz majd nézhető valamikor 2025-ben, nemrégiben pedig befutott egy új előzetes is a Trónok harcára hajazni szándékozó szériához, ami alább tekinthető meg.  

Borítókép forrása: Beta Film/Galgóczi Németh Kristóf

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN