Csúcsra járatott hidegháborús paranoiával futott be a Watchmen: 2. fejezet előzetese

Csúcsra járatott hidegháborús paranoiával futott be a Watchmen: 2. fejezet előzetese

Az első rész után a második fejezetet is megkapjuk az Alan Moore képregényéből készült animációs filmhez. 

A képregénytörténelem egyik legismertebb és legtöbbre tartott alkotása, a Watchmen a legendás Alan Moore képregényíró, Dave Gibbons rajzoló és John Higgins színező köpönyegéből bújt elő, ők hárman alkották meg 1986-1987-ben azt a művet, ami talán elsőként mutatott be az unalomig ismert szuperhősös toposznak. A Watchmen ugyanis amellett, hogy egy alternatív valóságban játszódik - amelyben az USA simán megnyerte a vietnámi háborút, Nixon már az ötödik ciklusát tölti elnökként, az 1969-es atomsorompó-szerződés pedig nem valósult meg -, a szuperhősök megfogható „közemberekként” köszönnek vissza benne, akik messze nem sérthetetlenek és feddhetetlenek, ahogy azt korábban ebben a műfajban általában láthattuk.

Alan Moore legendás képregényének új adaptációja augusztusban tért vissza egy animációs film formájában, pontosabban annak első részeként, de érkezik a második felvonás is: november 26-án digitális verzióban, december 3-án pedig 4K UHD-n és Blu-rayen is megkapjuk - számolt be az amerikai IGN.  A hivatalos szinopszis szerint a Watchmen: 2. fejezet történetében „a törvényen kívüli szuperhősök saját magukkal és egymással küzdenek, miközben versenyt futnak az idővel, hogy megfejtsenek egy, az Egyesült Államok és Oroszország között atomháborúval fenyegető, egyre mélyülő rejtélyt”.

A Warner Bros. Animation és a Paramount közös projektjének második fejezetét Brandon Vietti készítette és rendezte J. Michael Straczynski adaptációjából. A jól ismert karaktereket többek közt olyan színészek szólaltatják meg, mint Matthew Rhys (Éji bagoly), Katee Sackhoff (Selyem Kísértet II) és Titus Welliver (Rorschach). 

Borítókép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár