Félig kitakarták az arcát egy rajongói poszteren, kifakadt a Wicked színésznője

Félig kitakarták az arcát egy rajongói poszteren, kifakadt a Wicked színésznője

A Wicked gonosz nyugati boszorkányát alakító színésznő szerint ez nem vicces, hanem lealacsonyító. 

Az Egyesült Államokban egyszerre kezdik el vetíteni a mozik a Gladiátor második részét a Wicked című, sztárokkal teletűzdelt fantasyval, ennek apropóján pedig egy új szóösszetétel, a Wickiator bukkant fel az interneten, a tavalyi év két legnagyobb bluckbusterének összevonására, a Barbenheimer mintájára. Jól mutatja ez is, hogy az Óz boszorkányainak történetét bemutató filmet az év egyik legnagyobb mozis durranásának szánja a Universal Pictures, amelyben a két főszereplőt Cynthia Erivot és Ariana Grande alakítja – előbbi a gonosz nyugati boszorkány, utóbbi a jó északi boszorkány szerepében tűnik majd fel.

A hét elején a Universal Pictures kiadott egy mozis plakátot is a Jon M. Chu által rendezett filmhez, amely a világhírű Broadway musical plakátját idézi meg, kisebb változtatásokat eszközölve rajta. Míg az eredeti plakát az arc kitakarásával ábrázolta Elphaba, a gonosz boszi karakterét, pontosabban csak a piros rúzzsal kifestett száját láthattuk mosolyra húzódva, addig az új verzióban a Cynthia Erivot által alakított karakternek az egész arca látható, piros rúzs helyett pedig zöldet visel. Készült azonban egy rajongói változat is nemrégiben, ami az eredetihez hasonlóan félig kitakart arccal ábrázolja a színésznőt a plakáton. 

Az eredeti plakát egy ILLUSZTRÁCIÓ. Valóságos emberi lény vagyok, aki úgy döntött, hogy egyenesen a kamerába néz, pontosan rád, a nézőre… mert szavak nélkül a szemünkkel kommunikálunk” – fakadt ki Erivo az Instagram-sztorijában. „A plakátunk tisztelgés, de nem utánzat, az arcom szerkesztése és a szemem elrejtése pedig azt jelenti, hogy eltörölnek. És ez mélyen bántó.”

Ez a legdurváb, legsértőbb dolog, amit láttam, egyenlő azzal a szörnyű MI-vel, ami ellen harcolunk, egyenlő azzal, hogy az emberek azt a kérdést teszik fel, hogy „zöld-e a p ⃰ ⃰ ⃰id. Egyik sem vicces. Egyik sem aranyos. Ez lealacsonyít. Ez lealacsonyít minket” – folytatta a színésznő.

Fotó: Instagram @cynthiaerivo

A Wicked sztárja egy másik Instagram-sztoriba a film eredeti plakátját is beszúrta, azzal a céllal, hogy helyre tegye azok ízlését", akik az ominózus posztert készítették. 

Borítókép forrása: Universal 

Kövess Minket!



Gamer szótár