XANTARES lesz a legjobb magyar rifler?! Nagy dobásra készül az Eternal Fire

XANTARES lesz a legjobb magyar rifler?! Nagy dobásra készül az Eternal Fire

Ha a cégbírósággal rendezik a dolgaikat, akkor hátrahagyja Törökországot az Eternal Fire.

Magyarországra költözik az Eternal Fire nevű török esport szervezet – jelentette be a cég. A leginkább a MAJ3R, XANTARES, woxic, Calyx és Wicadia alkotta CS2-es ötös végett ismert org Budapestre helyezi át a székhelyét Isztambulból, hogy könnyebben tudjanak kapcsolódni az európai Counter-Strike körforgásához. Az még nem derült ki, hogy az új iroda és a játékosok felkészülésére szánt létesítményük mikor és hol nyithat meg, de az Eternal Fire Kft.-t már bejegyezték, a hivatalos bejelentés alapján pedig elkezdődött a költözés.

Egyébként ha rákeresünk erre a cégre a magyar cégjegyzékben, akkor látható, hogy már legalább 2024. január 24-e óta létezik egy Eternal Fire Kft., ez azonban kényszertörlési eljárás alatt áll. A cég tevékenységi körei és neve alapján egyértelmű, hogy ez az Eternal Fire megegyezik a héten bejelentettel, így felmerül néhány kérdés. Kényszertörlési eljárást ugyanis olyan cégekkel szemben folytat a cégbíróság, amelyet megszűntnek nyilvánítanak, ami nem fejezte be 3 éven belül a végelszámolást és nem terjesztett elő törlés iránti kérelmet, vagy ha a cég jogutód nélkül megszűnt. Ezek közül nem tudjuk, hogy melyik eset áll fenn, hogy milyen jogszabályt sértettek meg a törökök, és hogy képesek lesznek-e megoldani a problémát. De abból ítélve, hogy az augusztus óta folyó eljárás ellenére bejelentették a költözést, arra számítunk, hogy legalább a szándék fennáll a helyzet kezelésére.

Mindenesetre is, ha a cégbíróság, a hazai jogi környezet vagy ezek működésének az Eternal Fire oldalán történő hibás értelmezése nem húzza keresztül a terveket, akkor nemsokára lesz egy új esport szervezet Magyarországon, ami többek között jelen pillanatban a világ 6-7. legjobb Counter-Strike csapatának az otthona is egyben. Valljuk be, senkinek nem volt a bingókártyáján, hogy egy napon XANTARES lesz a legjobb magyar rifler, mégis itt tartunk.

Az Eternal Fire közleménye a költözéssel kapcsolatban:

„Az örök tűz 2021-ben gyulladt meg és most, mától új irányt vesz...

A jelenlegi játékosainkkal és csapatainkkal egy még erősebb útra lépünk, hogy globális erőművé váljunk, és hogy arany betűkkel írják a nevünket a világ színpadán, úgy döntöttünk, hogy a főhadiszállásunkat, a Counter-Strike műveleteinket és a gyakorló létesítményünket Törökországból Magyarországra költöztetjük át, ahhol úgy hisszük, hogy globális szinten és egyenlő feltételek mellett tudunk majd küzdeni.

Mint Eternal Fire, olyan befektetéseket teszünk, amelyekkel az a célunk, hogy olyan szervezetként emelkedjünk fel, ami nem csak helyileg, hanem a globális esport arénában is nyomot hagy.

Hálás köszönettel tartozunk a rajongóinknak, szponzorainknak, játékosainknak és csapattagjainknak, akik ebben a folyamatban támogattak minket.

A sárkány lágja örök marad!

Eternal Fire Korlátolt Felelősségű Társaság”

Borítókép: Enos Ku, ESL

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár