Cillian Murphy szerint ez minden idők egyik legjobb filmje

Cillian Murphy szerint ez minden idők egyik legjobb filmje

Az Oppenheimer színésze egy Al Pacino-filmet tart a világ egyik legjobbjának.

A világ legjobb filmjeinek meghatározása mindig is egy szubjektív feladat volt, hiszen mindenkinek más tetszik, más tud hatást gyakorolni rá, ettől függetenül persze vannak olyan filmművészeti remekek, amelyek rendszerint felkerülnek a legjobbakat rangsoroló listákra. A Peaky Blinders színésze, Cillian Murphy még tavaly, az Oppenheimer sajtókörútján árulta el, hogy szerinte melyik a világ egyik legjobb játékfilmje. A színész és az Oppenheimer rendezője, Christopher Nolan egy videótékában adott közös interjút a Konbini nevű francia oldalnak, ahol Murphy figyelmét gyorsan magával ragadta egy videókazetta, rajta Al Pacino egy, talán kevésbé ismert filmjével.  

A Madárijesztőt az 1973-as Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be, ahol a kritika az egekig magasztalta, kasszát azonban finoman szólva sem sikerült robbantania a Jerry Schatzberg rendezte filmnek. A szóban forgó alkotás egy „road dráma”, főszerepben két férfival: Maxszel, a szűkszavú exelítélttel (Gene Hackman) és Lionellel, a szabadszellemű tengerésszel (Al Pacino), akik úgy döntenek, hogy Pittsburgh-be visszatérve közösen visznek majd egy autómosót. Lionel az országúton találkozik Maxszel, amikor Detroitba igyekszik, hogy meglátogassa sosem látott gyermekét, és végül közösen mennek tovább egyik helyszínről a másikra vándorolva, mígnem rájönnek, közös kapcsolatuk volt az, amire mindig is szükségük volt ahhoz, hogy boldoguljanak az életben.

És hogy miért pont a Madárijesztő Cillian Murphy egyik kedvenc filmje? A színész magával ragadónak nevezte az operatőri munkát, valamint a két főszereplő, Al Pacino és Gene Hackman színészi teljesítményét is méltatta - véleménye szerint utóbbi szempont az, ami ezt a filmet minden idők egyik legjobbjává teszi.

Borítókép forrása: IMDb 

Kövess Minket!



Gamer szótár