Könnyek között született meg az Arcane egyik legominózusabb jelenete

Könnyek között született meg az Arcane egyik legominózusabb jelenete

Legalábbis a stúdió munkatársai szerint nem nagyon lehet megállni könnyek nélkül a megtekintését.

Rohamosan közeleg a várva várt League of Legends animációs sorozatának, az Arcane-nek a 2. évada, megjelenési dátuma rohamosan közeledik, a Fortiche animációs stúdió pedig visszatekintett a Netflix által berendelt széria egyik legérzelmesebb jelenetére – amely nem csak az otthoni nézőket ríkatta meg.

Október 11-én tartották meg az In Motion London fesztivált, ahol a Fortiche kreatív igazgatói, Barthelemy Maunoury és Gilad Carmel beszámoltak az Arcane 1. évadának elkészítési folyamatairól. A League of Legends-adaptáció átütő sikert aratott, miután elképesztő minőséget ütött meg a széria, mind külcsínre, mind történetre. A főszerepben Vi és Jinx állnak, akik akaratuk ellenére is a Piltover és Zaun között zajló fenyegető háború közepette találják magukat, végül pedig ellentétes oldalra kerülnek.

Az Arcane 2. évadának 1. része november 9-én debütál a Netflixen, míg a 2. és 3. rész november 16-án, illetve 23-án jön. Bár Maunory és Carmel azzal ugratott, hogy a második fejezet még „ambiciózusabb”, a szakemberek beszámolójukban inkább az első évad életre keltéséről meséltek. Volt egy jelenet elmondásuk szerint, ami különösen nagy nyomás helyezett rájuk: a pillanat, amikor Vi elhagyja Jinxet, aki akkoriban még Powder volt.

A jelenet azzal kezdődik, hogy Powder segíteni akar a Viből, Vanderből, Mylo-ból és Claggorból álló csapatnak a Silco elleni csatában. Roppant szerencsétlenül avatkozik bele a küzdelembe, és a majombombája sokkal nagyobb kárt okoz, mintsem segítséget jelentene. Vi teljesen összetörik, és mikor Powder izgatottan odarohan, mert azt hiszi, hogy megmentette őket. Nagyon boldog az első működő majombombája miatt, eközben Vi megdöbbenten kérdőre vonja. Vi Powderen tölti ki dühét és frusztrációját, aki sírva próbálja elmagyarázni, hogy csak segíteni akart.

Vi elsétál, miközben Powder sikoltozik és bömböl, hogy jöjjön vissza. Ez az egyik legszívszorítóbb jelenet az egész évadban, és az animátorok számára nagy volt a nyomás, hogy jól sikerüljön. Ez nem volt könnyű feladat, hiszen amikor megkapták a jelenet hangfelvételét, egy üzenetet is továbbított nekik Mia Sinclair Jenness, a Powdert életre keltő szinkronszínésznő – Jinxként már Ella Purnell kölcsönözte neki a hangját:

„Mielőtt meghallgatnátok, tudnotok kell, hogy amikor felvettük, mindenki sírt a stúdióban.”

„Aztán azt mondták, hogy 'Nincs nyomás'” – viccelődött Maunoury, mire Carmel hozzátette:

„Persze, de mindenkinek sírnia kell. És ez olyan, mint az első trilógia vége. Ez egy nagyon fontos pillanat.”

Végül, mint tudjuk a stúdió kiemelkedő munkát végzett, fantasztikus módon keltették életre ezt a jelenetet, akárcsak Mia Sinclair Jenness, aki nagyszerű volt Powder hangjaként, mielőtt bekövetkezett volna a karakter párfordulata.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár