A hazai mozikat sem kerüli el Angelina Jolie Oscar-gyanús alakítása

A hazai mozikat sem kerüli el Angelina Jolie Oscar-gyanús alakítása

A szépséges színésznő a legendás operaénekesnőt, Maria Callast alakítja.

Angelina Jolie az elmúlt években kevésbé volt jelen színészként, legutóbb 2020-ban, a Jöjj velem című fantasy-drámafilmben láthattuk, amit az a Brenda Chapman dirigált, aki a Merida, a bátor című animációs mese társrendezője is volt. Most viszont egy nagyobb lélegzetvételű produkcióra szánta el magát a színésznő, a görög származású, Amerikában született operaénekesnőt, Maria Callast alakítja Pablo Larraín önéletrajzi filmjében. A chilei filmrendezőtől nem állnak távol az erős női karakterek: ő jegyzi a Diana hercegnőről szóló, Kristen Stewart főszereplésével készült Spencert és a Natalie Portman nevével fémjelzett Jackie-t is, ami Jackie Kennedy életét mutatja be.

Larraín Maria című filmje az operaénekesnő "csodálatos, egyben viharos és tragikus életét meséli el", mindenekelőtt Callas Párizsban töltött éveire fókuszálva - az énekesnő a francia fővárosba vonult vissza, hogy sok-sok év után rejtve maradjon a nyilvánosság szeme előtt. Callast az Oscar-díjas Angelina Jolie formálja meg, aki egy alkalommal azt nyilatkozta, hogy tartott a szereptől, mert nem igazán szeret énekelni, de elmondta, hogy az áriajelenetek alkalmával az operaénekesnő hangja lesz hallható a filmben. 

A Maria a Netflix kínálatába is érkezik, hogy pontosan, még nem tudni (az USA-ban december 11-én kerül fel), az azonban már biztos, hogy Larraín ikonikus női trilógiájának harmadik darabja a hazai mozikat sem kerüli el. Az ADS Service filmforgalmazó adta hírül, hogy Angelina Jolie legújabb filmjét jövő év januárjában tűzik műsorukra a hazai mozik.

Érdemes megemlíteni, hogy a Mariát idehaza forgatták, és több jelenetet is a Magyar Állami Operaházban vettek fel. A filmet egyébként a Velencei filmfesztiválon mutatták be, ahol nyolc perces álló tapssal ünnepelte a közönség, a kritikusok pedig már a második Oscar-szobrot jósolják Jolie-nak a szerep kapcsán. 

Borítókép forrása: Netflix 

Kövess Minket!



Gamer szótár